Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βράχων

Με τη θεατρική παράσταση «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων».

Ο Αριστοφάνης στο πρόσωπο του Σωκράτη σατιρίζει τις «προοδευτικές» εκπαιδευτικές ιδέες που εισήγαγαν οι σοφιστές στην αρχαία Αθήνα. Σε μια εποχή κοινωνικών και ηθικών αναζητήσεων και έντονων ανακατατάξεων που τα όρια των ρευμάτων, των ιδεών και της προόδου βρίσκονται σε σύγχυση και υπό διαπραγμάτευση (όπως και το εκπαιδευτικό σύστημα!) το αριστοφανικό έργο αποδεικνύεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Το νήμα του χθες και του σήμερα ενώνονται σε μια απολαυστική παράσταση που μιλάει απευθείας στον θεατή.

Ο Στρεψιάδης (Γιάννης Μπέζος), ένας απαίδευτος χωριάτης, πνιγμένος στα χρέη εξαιτίας της σπάταλης ζωή του γιου του, αποφασίζει να φοιτήσει στη σχολή του Σωκράτη για να μυηθεί στην μαιευτική του μέθοδο και να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους δανειστές του στα δικαστήρια. Αποδεικνύεται όμως…ανεπίδεκτος μαθήσεως και στη θέση του στέλνει το γιο του, μια απόφαση που θα στραφεί εναντίον του!

INFO:
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012
Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”
Γενική τιμή εισιτηρίου: 20 €, Νεανικό: 15 €
Ώρα έναρξης: 21.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
TICKET SERVICES: Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, (Στοά Πεσμαζόγλου) Εισιτήρια Online:www.ticketservices.gr
Ταμείο Θεάτρου Βράχων: Καθημερινά 18.00-22.00
Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού,  Ευαγγελικής Σχολής 26 – Βύρωνας – Τηλ.: 210 7609340 – 210 7609350 Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-14.30
Δημαρχείο Υμηττού: Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Υμηττός: Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-12.00
Δημαρχείο Δάφνης: Έλλης και Κανάρη, Δάφνη Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-12.00

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια