Ο ΣΠΑΥ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – TOI

Πηγή: spay.gr

Θετικά αξιολογήθηκε από την Εθνική Μονάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρόταση “ΝΕW SKILLS FOR NEW JOBS IN THE FOREST SECTOR (DRYMOS)” με κωδικό αριθμό 2012-1-LEO05-10056 που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) σε συνεργασία με τους Έλληνες και Ευρωπαίους εταίρους του στο Πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI – Transfert of Innovation (TOI).

Η συγκεκριμένη πρόταση αποσκοπεί στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής διαδικτυακής πλατφόρμας επιμόρφωσης (e-learning) δασικών επιστημόνων στην ελληνική και σε άλλες γλώσσες.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο ΣΠΑΥ (leader), το Πανεπιστήμιο Πατρών, η Action Synergy Α.Ε. ενώ από την υπόλοιπη Ευρώπη συμμετέχουν το Εθνικό Δασικό Κέντρο Zvolen (Σλοβακία), το Πανεπιστήμιο του Φριμπούργου (Ελβετία), η εταιρία Etifor του Πανεπιστημίου της Πάδοβας (Ιταλία), η Ένωση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ASPEA (Πορτογαλία), το Κέντρο Δασικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Καστίλλης & Λεόν CESEFOR (Ισπανία) και η εταιρία Eurosuccess Consulting Ltd (Κύπρος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πετυχημένος φάκελος υποψηφιότητας ετοιμάστηκε και υποβλήθηκε από τους εργαζόμενους του Συνδέσμου, με την υποστήριξη του Προέδρου του ΣΠΑΥ Νίκου Χαρδαλιά, Δήμαρχου Βύρωνα,  σε μια εποχή όπου οι δημόσιοι φορείς κατηγορούνται για αδυναμία απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και έλλειψη δημιουργικών πρωτοβουλιών.

Η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή διάκριση ακολουθεί μια σειρά άλλων καθώς ο ΣΠΑΥ υλοποιεί ήδη το Πρόγραμμα LIFE08/NAT/GR/000539 – AMIBIO, που έχει ως σκοπό την παρακολούθηση και την προστασία της βιοποικιλότητας στον Υμηττό ενώ πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μητροπολιτικών και περιαστικών φυσικών και αγροτικών περιοχών (FEDENATUR) τίμησε τον Σύνδεσμο αναθέτοντάς του τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσής της στην Ελλάδα το 2013.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια