Δ. Σουλιώτης: “Να δοθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ στη δημοσιότητα”

Ακόμα μια ανακοίνωση-καταγγελία, σχετικά με το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει το Πνευματικό Κέντρο, βλέπει το φως της δημοσιότητας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ Βράχων.

Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βύρωνας-Καθαρή Επιλογή», Παναγιώτη Κόνσουλα, σειρά έχει η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα», η οποία κατηγορεί την Δημοτική Αρχή οτι θα “φορτώσει” τα βάρη του προστίμου στο δημότες του Βύρωνα.

Αναφέρει μάλιστα οτι η οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε για τον ΟΠΑΔΒ  κονδύλι 60.000€, για «διάφορα έξοδα», από τα οποία 45.000€, προορίζονται  για την πρώτη δόση της αποπληρωμής του προστίμου.

Υποστηρίζει επίσης ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ κρατείται ακόμα μυστικό, με σκοπό να μη μάθουν οι δημότες την αλήθεια για το καθεστώς της οικονομικής διαχείρισης στο Δήμο Βύρωνα και τα νομικά του πρόσωπα.

Τέλος καλεί τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν το ζήτημα του προστίμου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Ακολουθεί ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 350.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ Σ.Δ.Ο.Ε ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΓΙΑ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ 
ΣΤΟΝ  ΑΜΑΡΤΩΛΟ «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ»

 Ο λαός του Βύρωνα απαιτεί να γίνει  σε βάθος οικονομικός έλεγχος στο Δήμο και σε όλα τα νομικά πρόσωπα.

Να αποκαλυφθεί το προηγούμενο καθεστώς της ανώμαλης οικονομικής διαχείρισης στους συγχωνευμένους Οργανισμούς Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Να φύγει ο Δήμαρχος του δικομματισμού κ. Χαρδαλιάς και όσοι άλλοι ευθύνονται για την οικονομική χρεοκοπία του Δήμου, τις αντιλαϊκές πολιτικές και το γενικευμένο αντιδημοκρατικό καθεστώς της παρακμής και της αδιαφάνειας.

Τεράστιες οι κυβερνητικές και πολιτικές ευθύνες. Μεγάλα τα ερωτηματικά για την «απραξία» των εντεταλμένων ελεγκτικών οργάνων της Πολιτείας. Ο δικομματισμός εξακολουθεί να προστατεύει την διαφθορά, την συναλλαγή και την αρπαγή του μόχθου του ελληνικού λαού

Έπειτα από δικομματικές διαμεσολαβήσεις και ύποπτες  καθυστερήσεις, για πάνω από 18 μήνες, τελικά το ΣΔΟΕ επέβαλε στο Δήμο Βύρωνα πρόστιμο 350.000 ευρώ, για  φορολογικές παραβάσεις. Η επιβολή του προστίμου έχει να κάνει με τις γνωστές δημόσιες καταγγελίες για το ανώμαλο καθεστώς οικονομικής διαχείρισης που υπήρχε στο «Φεστιβάλ των Βράχων» καθώς και το όργιο φορολογικών  παραβιάσεων, και όχι μόνο, που λάμβανε χώρα σε αυτό το νομικό πρόσωπο.

Τα 350.000 ευρώ , φυσικά, δεν θα τα πληρώσουν από την τσέπη τους ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ν.Δ, που συγκροτούν την δημοτική πλειοψηφία του κ. Χαρδαλιά, ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος, ούτε η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού κ. Δάφνη, ούτε τα μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού, ούτε η τέως διευθύντρια κ. Σαρίδου, που όλοι τους ευθυγραμμίζονταν με τις άνωθεν εντολές και ανέχονταν το καθεστώς της σήψης, που κυριαρχούσε για πολλά χρόνια στο νομικό αυτό πρόσωπο.

Οι εκπρόσωποι του Δικομματισμού, της Ν.Δ και της δημοτικής αρχής θα φορτώσουν τα βάρη του προστίμου, όπως το συνηθίζουν, στο λαό του Βύρωνα. Στη φτωχολογιά, στους χιλιάδες βαριά φορολογούμενους  και τους άνεργους, που  στενάζουν σήμερα  κάτω από το πέλμα των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών της τρόϊκα, του διεφθαρμένου δικομματισμού και των καπιταλιστικών κρίσεων, απολογητές των οποίων ήταν και είναι η δημοτική παράταξη του κ. Χαρδαλιά.

Προχθές, η οικονομική επιτροπή του Δήμου ενέκρινε για τον ΟΠΑΔΒ  κονδύλι 60.000 Ε, για «διάφορα έξοδα», από τα οποία 45.000 Ε, προορίζονται  για την πρώτη δόση αποπληρωμής του προστίμου. Αποδεικνύεται έτσι η υποκρισία των δημοτικών οργάνων του δικομματισμού, που μέχρι προχθές αρνιόταν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι το ταμείο τάχα δεν είχε λεφτά! Το ίδιο έγινε, πρόσφατα, και με τις πληρωμές προς την ΕΥΔΑΠ.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι προκειμένου να πληρωθεί το πρόστιμο του ΣΔΟΕ  λεφτά υπήρχαν, αλλά για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι ποτέ δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά μόνο ψεύδη, κοροϊδία και παραπλάνηση….. Υπενθυμίζουμε ότι από αυτούς τους εργαζόμενους, ο Δήμος, άλλους  έχει να πληρώσει από τον Οκτώβρη του 2010 και άλλους από τον Γενάρη του 2011! Στον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού εκτός από τους επτά, οι οποίοι ανήκουν στο διδακτικό προσωπικό μουσικής και χειροτεχνίας, και οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από το 2010, αποκαλύφτηκε ότι δεν έχουν πληρωθεί επίσης -από τις αρχές του 2011- ένας γυμναστής με οικογένεια και παιδί, μια γυμνάστρια με οικογένεια και δύο παιδιά και 5 φύλακες. Σύνολο 14 εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου.

Εκτίμησή μας είναι ότι, λόγω της οικονομικής χρεοκοπίας του Δήμου, βασική γραμμή πλεύσης  της πλειοψηφίας είναι να μη  πληρώσει τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου. Από την μια μεριά τους σπρώχνει στην δικαστική διεκδίκηση των κόπων τους (!…) και από την άλλη  έχει μεταβάλλει την εργασία τους σε αντικείμενο εκμετάλλευσης  και πηγή  δημοτικού εισοδήματος, αφού από αυτή εισπράττει χιλιάδες ευρώ το μήνα (μαθήματα, γυμναστήρια, 5Χ5 κλπ), με τα οποία, προφανώς, καλύπτει  άλλες χρηματικές προτεραιότητες!….Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμος δεν έχει ανανεώσει για το 2012 καμιά από τις συμβάσεις έργου, ενώ τείνει να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγάλους πρωταθλητές της εισφοροδιαφυγής του ΙΚΑ.   

Όλη η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην διεξαγωγή της έρευνας του ΣΔΟΕ, στο κέντρο πολιτισμού Δήμου Βύρωνα, η αργοπορία στην σύνταξη και την έκδοση του σχετικού πορίσματος, το γεγονός ότι το πόρισμα κρατιέται ακόμα μυστικό, διότι δήθεν καλύπτεται από το φορολογικό απόρρητο, είναι φαινόμενα που καθοδηγήθηκαν από πολιτικά και κυβερνητικά κέντρα, με σκοπό να μη μάθει ο λαός όλη την αλήθεια για το καθεστώς της οικονομικής διαχείρισης στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Αδικαιολόγητη είναι επίσης τόσο  η «σιωπή» του «Σώματος Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης» (ΣΕΕΔΔ), όσο και η στάση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρατικά ελεγκτικά όργανα, που παραμένουν άπραγα και ουδέτεροι παρατηρητές των σοβαρών καταγγελιών, αναφορικά με το καθεστώς των ανοιχτών παραβιάσεων κάθε  νομιμότητας,  που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση στον ΟΠΑΔΒ, παρά το γεγονός ότι αυτά έχουν γνώση όλων τα σχετικών εγγράφων, τα οποία πρωτοκολλήθηκαν και παραδόθηκαν στις αναφερόμενες αρχές, το 2010(!)…   

Οι «καθυστερήσεις» του ΣΔΟΕ  και οι «απουσίες» των αρμόδιων κρατικών ελεγκτικών οργάνων  δεν είναι τυχαίες…. Υποδηλώνουν ότι οι πολιτικές συμμορίες του δικομματισμού και τα ελεγχόμενα από αυτές μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμα και σήμερα, την εποχή της μεγάλης τραγωδίας που ζει ο λαός και η χώρα μας,   εξακολουθούν να προστατεύουν και  να συγκαλύπτουν το σάπιο καθεστώς της ανομίας και της καταλήστευσης του μόχθου του ελληνικού λαού.

Ο λαός του Βύρωνα ζητάει από το υπουργείο οικονομικών να δοθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ στη δημοσιότητα και να συνεχιστούν σε βάθος οι έλεγχοι για τα οικονομικά στοιχεία και την φοροδιαφυγή στο χθεσινό Πολιτιστικό Κέντρο και σημερινό ΟΠΑΔΒ.

Ζητάμε  από το ΣΕΕΔΔ, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τα άλλα ειδικά ελεγκτικά όργανα του υπουργείου οικονομικών, να ανταποκριθούν στα καθήκοντα, που τους ορίζει ο νόμος και να διεξάγουν τους απαραίτητους οικονομικούς και διαχειριστικούς ελέγχους στο αναφερόμενο νομικό πρόσωπο του Δήμου Βύρωνα. Οι παραβάσεις δεν είναι μόνο φορολογικές. Πρέπει επί τέλους να αποδοθούν οι ευθύνες όπου και αν ανήκουν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Καλούμε τους πολίτες του Βύρωνα  και τις δημοτικές παρατάξεις να φέρουν το ζήτημα του προστίμου του ΣΔΟΕ και των απλήρωτων εργαζομένων με συμβάσεις έργου, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κανένα οικονομικό βάρος στις πλάτες του λαού του Βύρωνα. Αρνούμαστε να φορτωθεί η πληρωμή του προστίμου στον προϋπολογισμό του Δήμου δηλ. στις πλάτες των πολιτών. Το πρόστιμο να το πληρώσουν αυτοί που παρανόμησαν, που διευκόλυναν και συγκάλυψαν τις άνομες συναλλαγές και τις φορολογικές απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού και του Δήμου.

Με την ομόφωνη εξουσιοδότηση της «Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης του Δήμου Βύρωνα»

 

Δ. Σουλιώτης

Πρ. Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος

Ελλησπόντου 12, Βύρωνας

210-76.28.209,   6977 – 74.74.31

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια