Κυπελλούχος ο Αθηναϊκός…ακόμη μία φορά

Πηγή: basketnet.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Αθηναϊκός έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου στην Α1 κατηγορία Γυναικών. Τα κορίτσια του Γιώργου Ζευγώλη επικράτησαν των Εσπερίδων με 57-50 και δικαιολόγησαν για ακόμη μία φορά τον χαρακτηρισμό του “φαβορί”. Σημαντικότερη παίχτρια της αναμέτρησης ψηφίσθηκε, και όχι άδικα, η Όλγα Χατζηνικολάου, ενώ τον χορό των πόντων έσυρε η Κατερίνα Σωτηρίου, με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασσίστ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, αν και ο Αθηναϊκός βρέθηκε πίσω με 4-0, βρήκε λύσεις με τις Χατζηνικολάου και Λύμουρα και στο 7ο λεπτό το σκορ ήταν 4-12. Οι Εσπερίδες όμως δεν πτοήθηκαν και με “κλειδί” την άμυνα έκλεισαν το δεκάλεπο στο -4 (10-14). Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Βύρωνα συνέχισε να κρατάει τα ηνία της αναμέτρησης και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 25-33.

Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι παίχτριες του Γιώργου Ζευγώλη δημιούργησαν “μαξιλαράκι ασφαλείας” από τις αντιπάλους τους, καθώς η άμυνά τους δυσκόλεψε την ομάδα της Καλλιθέας να φτάσει στο καλάθι. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι Εσπερίδες προσπάθησαν να απειλήσουν, μειώνοντας την διαφορά, αλλά με ένα τρίποντο της Κεχαγιάς δύο λεπτά πριν το τέλος φάνηκε πως ο Αθηναϊκός δεν θα έχανε τον τίτλο, όπως και έγινε με τελικό σκορ 50-57.

ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 50-57

Διαιτητές:Τσώνος Β-Καραβίτης
Δεκάλεπτα: 10-14, 25-33, 36-47, 50-57
Εσπερίδες (Λειβάδης): Τζεγιαννάκη 2 (1), Καλογήρου 5 (1), Αθανασίου 4 (1), Λουκάτου, Σπίνου, Τριανταφύλλου, Λουκά, Καλοπήτα 2, Ντάνχαμ 10, Ουίλιαμς 26 (14 ριμπ.).
Αθηναϊκός (Ζευγώλης): Καλέντζου 2, Λύμουρα 7 (1), Χατζηνικολάου 12 (2/2 τριπ.), Κοτσοπούλου 5, Σωτηρίου 16 (2τριπ.), Κεχαγιά 11 (1), Περοστίγισκα 4 (11 ριμπ.), Κυριαακοπούλου.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιώργος Ζευγώλης (Προπονητής Αθηναϊκού): «Το τουρνουά ήταν ανταγωνιστικό και απόδειξη είναι τα παιχνίδια που ήταν όλα ενδιαφέροντα. Αν δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό όνομα δεν υπάρχουν φίλαθλοι. Γενικά ήρθε κόσμος στο γήπεδο όμως. Το σημερινό ήταν πολύ αγχωτικό ματς, χάθηκαν πολλά ελεύθερα σουτ. Συγχαρητήρια στις Εσπερίδες για την καλή πορεία. Μπορεί ο Αθηναϊκός να παίρνει τα πάντα αλλά όλα γίνονται με πολύ κόπο και σοβαρή δουλειά, όπως έχουν κάνει άλλες ομάδες πιο παλιά. Οι αυτοκρατορίες είναι για να πέφτουνε και μακάρι να ανέβουν οι άλλοι επίπεδο και να μην πέσει ο Αθηναϊκός. Πρέπει να παρθούν σοβαρές αποφάσεις για το γυναικείο μπάσκετ. Υπάρχουν ομάδες από την Α2 και θα ήταν ενδιαφέρουσα μία λίγκα ίσως και κλειστή να έχει όλες τις ομάδες μέχρι το τέλος και όχι στη μέση όπως έγινε φέτος με τη ΦΕΑ. Πρέπει να δώσουμε μία ώθηση στο γυναικείο μπάσκετ, ο αθλητισμός να ανέβει ψηλά».

Ζωή Κεχαγιά (Αθλήτρια Αθηναϊκού): «Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, καμία σχέση με αυτά του πρωταθλήματος. Είχαμε και εμείς άγχος, καθώς δεν έχουν σημασία τα ρεκόρ, καθώς πρόκειται για ένα παιχνίδι. Οι Εσπερίδες μας κοντράρανε σήμερα παρά το γεγονός πως δεν έχουν το ρόστερ που έχουμε εμείς. Πάμε για άλλα. Στόχος μας πλέον είναι ένας και μοναδικός. Να γίνουμε καλύτερες και να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ κάτι που για μας είναι δύσκολο. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας και θέλουμε να προσφέρουμε θέαμα, κάτι που δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα. Ελπίζω στα επόμενα να τα καταφέρουμε. Σήμερα πάντως περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Το κύπελλο αυτό είναι αφιερωμένο στην Όλγα Κυρκοπούλου που έχασε τη μητέρα της σε ένα τροχαίο και ο πατέρας της στην εντατική. Η σημερινή νίκη είναι αφιερωμένη σε αυτήν».

Γιώργος Λειβάδης (Προπονητής Εσπερίδων): «Ήταν μία γιορτή του μπάσκετ, είχε και κόσμο και το ευχαριστήθηκε το ματς αυτό. Δίκαια ο Αθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο. Εμείς παλέψαμε και ήμασταν πάρα πολύ καλοί στην άμυνα. Στην επίθεση όμως μας έλειψαν κάποια σουτ. Συνεχίζουμε στους υπόλοιπους στόχους μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πάθος και την προσπάθεια που βγάζουν οι παίκτριές μου στο παρκέ. Είναι η πρώτη μου χρονιά στην Α1 και για μένα είμαστε και πρωταθλητές και κυπελλούχοι. Ο αθλητισμός ενώνει. Είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά και μετά τα ξεχνάμε όλα και είμαστε όλοι καλά. Αυτό πρέπει να βγάλουμε προς τα έξω…».

Ρούλα Καλογήρου (Αθλήτρια Εσπερίδων): «Συγχαρητήρια στον Αθηναϊκό για την κατάκτηση του τροπαίου. Το ματς ήταν πολύ δύσκολο. Για μας ήταν λίγο περίεργο το ματς. Μείναμε στους στόχους μας που έχουμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Το κυνηγήσαμε, αλλά ήμασταν άστοχες. Ήμασταν κοντά στο κύπελλο. Το κυνηγήσαμε, αλλά δεν μας έκατσε. Το θετικό είναι πως το ευχαριστηθήκαμε όλες. Για μένα προσωπικά από ότι μπορώ να καταλάβω και από τις συμπαίκτριές μου το απολαύσαμε. Όλες οι συμπαίκτριες μου και όλες οι ομάδες. Για μας θεωρούμαστε κυπελλούχοι. Το παλέψαμε και χωρίς να θέλω να πάρω το κύπελλο από τον Αθηναϊκό, θεωρώ την ομάδα μου κυπελλούχο. Βάση των στόχων και μέσα από την πορεία και την προσπάθειά μας. Ανεβάσαμε τους στόχους μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σήμερα περιμέναμε περισσότερο κόσμο, αλλά ήταν ένα καλό τουρνουά».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια