Επίτιμος δημότης του Βύρωνα αναγορεύεται ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi

Πηγή: dimosbyrona.gr

Την απόφαση να αναγορεύσει σε επίτιμο δημότη του Βύρωνα τον Ιταλό Δήμαρχο της πόλης Cava de Tirreni, Marco Galdi, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο (υπ’ αριθμ. 98/2012), μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χρίστου Γώγου και του Δημάρχου Νίκου Γ. Χαρδαλιά, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμπαράστασής του προς τη χώρα μας.

Όπως είναι γνωστό, ο Ιταλός Δήμαρχος Marco Galdi ήταν ο πρώτος που δώρισε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη προσφορά της χώρας μας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα, σε ειδική συνεδρίαση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Βύρωνα, παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης.

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Γ. Χαρδαλιάς αναφέρει σε δήλωσή του: «Στον τόπο που φέρει το όνομα του μεγάλου φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, ο οποίος με το έργο του στήριξε και προέβαλε τους αγώνες αλλά και τα ιδεώδη του ελληνικού λαού, εδώ στον Βύρωνα, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναγνωρίσουμε και να επαινέσουμε κάθε κίνηση που έχει ως στόχο να συνδράμει υπέρ της αλληλεγγύης και της υποστήριξης προς τη χώρα μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Δεν θα μπορούσαμε παρά να αναγνωρίσουμε κάθε πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας που ανοίγει το δρόμο της συνεργασίας και της συμπαράστασης σε τοπικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Αναμφισβήτητα η πρωτοβουλία του κ. Galdi αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη των φιλελληνικών του αισθημάτων, ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας σε μια περίοδο που αμφισβητείται έντονα».

«Ο φιλελληνισμός είναι ιδέα που χρειάζεται να την ενισχύσουμε ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή. Όταν οι φιλέλληνες γίνονται όλο και πιο λίγοι, οι κινήσεις όπως του καθηγητή Δημάρχου της πόλης Cava de Tirreni δημιουργούν κλίμα θετικό για τη χώρα μας. Η κλασική του παιδεία δεν τον άφησε αδιάφορο στην κατάφωρη αδικία και καταπίεση της χώρας μας εκ μέρους των ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Το ‘χαστούκι’ στον εγωισμό των οικονομικών αγορών ήταν ηχηρό. Η κίνησή του ευαισθητοποίησε και άλλους Δημάρχους από την Ιταλία καθώς και πολιτιστικές οργανώσεις. Επίσης, στη Βρετανία και στην ίδια ακόμη τη Γερμανία υψώθηκαν αντίστοιχες φωνές» επισημαίνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χρίστος Γώγος και προσθέτει: «Θεώρησα υποχρέωσή μου να προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη του Δήμου μας που φέρει το όνομα του πρώτου φιλέλληνα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την αποδοχή αυτή και τον περιμένουμε στην πόλη μας μια ημέρα μετά την Ημέρα του Φιλελληνισμού».

Για να δείτε το πρόγραμμα της τελετής, κάντε κλικ εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια