Ο Βυρωνιώτης συνθέτης Βαγγέλης Μερτζάνης στην δισκογραφία

Πηγή: Λαμπρινή Καρούσου

Ο συνθέτης Βαγγέλης Μερτζάνης κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες την πρώτη δισκογραφική του δουλειά με τον τίτλο “Οδύσσεια”.

Ο Βαγγέλης γεννήθηκε το 1967 στον Βύρωνα όπου εξακολουθεί να μένει μέχρι σήμερα. Γιος του γνωστού στην περιοχή καθηγητή ξένων γλωσσών Παρασκευά Μερτζάνη, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 9 ετών με πιάνο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ανακαλύπτει τα synthesizers και μέσα από ηχητικούς πειραματισμούς αρχίζει να ασχολείται με την σύνθεση. Συνεργάζεται με την Δραματική σχολή Βεάκη. Συμμετέχει ως μουσικός σε διάφορα μουσικά σχήματα γνωστότερο από τα οποία το ελληνικό ροκ συγκρότητα ΕΚΩΝ-ΑΚΩΝ της δεκαετίας ’80 και ’90. Στην διάρκεια της μουσικής του πορείας μέχρι σήμερα γράφει μουσική για χορογραφίες, θεατρικά έργα, παιδική σκηνή, κινηματογράφο, διαφημίσεις.

Η πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά αποτελείται από δώδεκα δημιουργίες διαφορετικού ύφους και στυλ. Φόρμες κλασσικές, έντεχνες, τζαζ, παραδοσιακές, electronica, progressive, experimental, συνταιριάζονται σε απόλυτη ισορρoπία δημιουργώντας τελικά ένα συνολικό αποτέλεσμα ambient με στοιχεία κινηματογραφικής ατμόσφαιρας. Για την ενορχήστρωση χρησιμοποιούνται σαν βάση τα synthesizers. Εμπλουτίζεται με φυσικά μουσικά όργανα και φωνητικά.

Το μουσικό έργο απεικονίζεται σε λέξεις με την ποιητική συλλογή της Λαμπρινής Καρούσου.

httpv://www.youtube.com/watch?v=YPMWPWv-7Ps

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΤΣΑΣ

πολυ καλο ,μπραβο…..