Συνεδρίασε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο των παιδιών στον Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Μια διαφορετική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. Αυτή τη φορά, ο Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πόπη Αλιφραγκή άνοιξαν τα μικρόφωνα στα παιδιά και τους έδωσαν το βήμα και το λόγο να θέσουν τα προβλήματα και τις απόψεις τους για ζητήματα που τα απασχολούν. Μάλιστα, στόχος είναι από το Σεπτέμβριο να καθιερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο των Παιδιών.

Μαθητές – εκπρόσωποι από όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, το ποιοι συμμετέχουν σε αυτό και πως ακριβώς εκλέγονται. Τα παιδιά έθεσαν –ομαδικά ή σε ατομικό επίπεδο- ερωτήσεις για θέματα που αφορούν στο σχολείο, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και ο Δήμαρχος κλήθηκε να δώσει απαντήσεις. Μάλιστα, δεσμεύτηκε στα παιδιά ότι το παιδικό Δημοτικό Συμβούλιο θα επαναληφθεί εντός του Μαΐου με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη που θα καθοριστεί από τα ίδια τα παιδιά, ενώ από το Σεπτέμβριο κάθε τμήμα της Στ’ τάξης Δημοτικού θα εκλέγει και τον εκπρόσωπό του στο Δημοτικό Συμβούλιο των παιδιών της πόλης μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια