Ecomobility: οι μαθητές προτείνουν για την οικολογική μετακίνηση στον Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Τις προτάσεις τους σχετικά με την Οικολογική Μετακίνηση στην πόλη μας παρουσιάζουν οι μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του 10ου Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στη φετινή εκστρατεία Ecomobility.

Στην εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας των μαθητών το «παρών» θα δώσουν ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Τζένη Παυλάκου – Παναγιωτοπούλου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Οργάνωσης της Εκστρατείας Ecomobility 2011-2012 και του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον Ecocity.

Για «εξαιρετική πρωτοβουλία που καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών και αποτελεί έναυσμα για την ενεργή συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας στα κοινά», κάνει λόγο ο Δήμαρχος Βύρωνα, σημειώνοντας ότι η προσέγγιση των παιδιών αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι στη φετινή εκστρατεία που έχει ως σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», συμμετέχουν ομάδες μαθητών από 38 πόλεις. Η εκστρατεία είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα των πεζών και έχει ως στόχο την προσπάθεια αλλαγής συμπεριφορών μετακίνησης στην πόλη και την ανάπτυξη των Πράσινων Μεταφορών.

Οι ομάδες των μαθητών από τις 38 πόλεις που συμμετέχουν, μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαρτίου καταθέτουν τις προτάσεις τους για την Πράσινη Μετακίνηση με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια