Παναγιώτης Κόνσουλας: Ποιος θα πληρώσει το “μάρμαρο”;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα, Παναγιώτης Κόνσουλας, με την οποία απαντά σε προηγούμενη ανακοίνωση του Δημάρχου Βύρωνα, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με πρόστιμο που καλείται να πληρώσει το Πνευματικό Κέντρο Βύρωνα, για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, για συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2008-2009 στο Θέατρο Βράχων.

Ο κ. Κόνσουλας, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στην ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον Δήμαρχο για εμμονή στο να κατηγορεί αυτόν και την παράταξη του για ότι «στραβό» συμβαίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια ενώ, όπως υποστηρίζει, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ίδιος ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής.

Αναφέρει επίσης πως στο αμέσως επόμενο διάστημα ο κ. Χαρδαλιάς θα κληθεί να απαντήσει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές με ποιό τρόπο μπορεί ένα Φεστιβάλ να δηλώνει στα επίσημα βιβλία του 22.000 ευρώ ως έσοδα ενώ κόβονταν εισιτήρια αξίας περίπου 800.000 ευρώ και πως μέρος αυτών κατέληγαν σε τοπικό αθλητικό σωματείο, υπονοώντας τον Αθηναϊκό.

Παράλληλα τονίζει ότι στο παρελθόν ο κ. Χαρδαλιάς ενώ είχε διαψεύσει τις φήμες οτι ο Δήμος βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση τελικά αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί όταν ο Δήμος εντάχθηκε σε καθεστώς εξυγίανσης και προβλέπει ότι θα συμβεί το ίδιο μετά την επίσημη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ σχετικά με την λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου και του Φεστιβάλ Βράχων.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, απευθυνόμενος στον κ. Χαρδαλιά, θέτει το ερώτημα: “Ποιος θα πληρώσει το “μάρμαρο”; Αυτός ή οι δημότες;”

Ακολουθεί ολόκληρη την ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε για μια ακόμη φορά σε πρόσφατη ανακοίνωση του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά σχετικά με το τσουχτερό πρόστιμο του ΣΔΟΕ προς το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας ότι διατηρεί την εμμονή του στο να μας κατηγορεί για ότι «στραβό» συμβαίνει στην πόλη τα τελευταία χρόνια την ίδια στιγμή που στην πραγματικότητα ο ίδιος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής για όλα τα μεγάλα ζητήματα κακοδιαχείρισης που προέκυψαν και που πιθανώς θα προκύψουν στο μέλλον.

Είναι απολύτως βέβαιο πως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθεί να απαντήσει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές αλλά και στους δημότες του Βύρωνα με ποιό τρόπο μπορεί ένα Φεστιβάλ σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου να δηλώνει στα επίσημα βιβλία του 22.000 ευρώ ως έσοδα για 20 τουλάχιστον συναυλίες κάθε καλοκαίρι ενώ κόβονταν εισιτήρια αξίας περίπου 800.000 ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο κάθε χρόνο!!! Χρήματα τα οποία διακινούνταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το ΣΔΟΕ, σε μαύρες σακούλες και μέρος αυτών κατέληγαν ακόμη και σε τοπικό αθλητικό σωματείο με ασυνήθιστα υψηλό μπάτζετ…

Παράλληλα θα πρέπει να εξηγηθεί πως γίνεται να δηλώνει υπευθύνως η πρόεδροςτου Πνευματικού Κέντρου κα Πηνελόπη Δάφνη μετά από την «έφοδο» του ΣΔΟΕ ότι τα επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν διότι χάθηκαν στην πλημμύρα… Η λογική του Δημάρχου ότι όλα τα παραπάνω είναι ανακριβή και παραπλανητικά για άλλη μια φορά έχει κοντά ποδάρια και μας θυμίζει τις κατά καιρούς δηλώσεις του περί «οικονομικά ισχυρού Δήμου Βύρωνα» αλλά και τις σχετικά πρόσφατες διαψεύσεις του στην από διετίας διαπίστωση μας ότι ο Δήμος μας βρισκόταν ουσιαστικά εδώ και καιρό στο χείλος της χρεοκοπίας.

Σήμερα με δεδομένο τους απλήρωτους εργαζομένους του Δήμου, την μη καταβολή χρημάτων για την λειτουργία των σχολείων της πόλης, την υποβάθμιση των περισσοτέρων υπηρεσιών για τους δημότες, το κλείσιμο Κ.Ε.Π., τον υπέρογκο δανεισμό, αδυναμία εξόφλησης εκατομμυρίων ευρώ στους προμηθευτές, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να αναδιπλωθεί εντάσσοντας τον Δήμο Βύρωνα σε καθεστώς εξυγίανσης και «δημοτικού μνημονίου» βάση του άρθρου 262 του Ν.3852/10 του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ που αφορά ουσιαστικά «χρεοκοπημένους δήμους» μέσα και από τη σχετική λίστα που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να κάνει ξανά μια ΝΕΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ αμέσως μετά την επίσημη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της πολύμηνης έρευνας και του πορίσματος του ΣΔΟΕ σχετικά με την λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου και του Φεστιβάλ Βράχων καταρχήν για τα έτη 2008-09. Τέλος, επειδή οι τελευταίες δημοτικές εκλογές έχουν παρέλθει οριστικά και κανέναςπλέον, τουλάχιστον εγώ, δεν διεκδικεί την «καρέκλα του» την οποία όπως ο ίδιος δήλωσε στον λαό του Βύρωνα διεκδίκησε για τελευταία φορά προκειμένου να «ολοκληρώσει το έργο του», ας απαντήσει ξεκάθαρα σε όλους μας πριν φύγει: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ»; ΑΥΤΟΣ ή ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ; Κοντός ψαλμός…

ΒΥΡΩΝΑΣ 18/1/2012

Για την Μείζονα Αντιπολίτευση
Παναγιώτης Κόνσουλας
Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια