Τα παιδιά του Βύρωνα «αγγίζουν» την τεχνογνωσία της Πολεμικής Αεροπορίας

Πηγή: prionokordela.gr

Mαθητές από το 3ο Λύκειο του Δήμου Βύρωνα επισκέφθηκαν  την Υπηρεσία Διακριβώσεων (ΥΠΗΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύει στο Βύρωνα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων για τα «100 Χρόνια ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ» της ΠΑ.

Είναι η 3η φορά που μαθητές των σχολείων του Δήμου Βύρωνα επισκέπτονται την ΥΠΗΔ. Οι προηγούμενες είχαν πραγματοποιηθεί στις 15 και 23 Νοεμβρίου 2011 απο το 1ο Λύκειο και το Γυμνάσιο Καρέα αντίστοιχα. Μέσα από αυτές τις επισκέψεις οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με έννοιες και εφαρμογές της Φυσικής και της Μετρολογίας τις οποίες συναντούν στον καθημερινό τους βίο.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Διοικητής της ΥΠΗΔ Σμήναρχος (ΜΗ) Μιχαήλ Κόνταρης, ο οποίος τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Μονάδας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε σε πρώτη φάση, ενημέρωση για την αποστολή και το έργο της Μονάδας καθώς και μια συνοπτική παρουσίαση της Ιστορίας της ΠΑ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στα Εργαστήρια Διακριβώσεων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πρότυπες συσκευές μέτρησης μεγεθών της Φυσικής, όπως το μήκος, η μάζα, η πίεση, η ροπή, η θερμοκρασία, η υγρασία, η τάση και ο χρόνος ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πειράματα και επιδείξεις συσκευών, οργάνων, μεθόδων και τεχνικών μέτρησης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια