Ντοκιμαντέρ για την ανακύκλωση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα

Πηγή: dimosbyrona.gr

Το ντοκιμαντέρ «Πρώτη Ύλη» (Raw Material) του Χρήστου Καρακέπελη, με θέμα την ανακύκλωση μετάλλου, θα προβληθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα (Ιωαννίνων 12), παρουσία του σκηνοθέτη και των συντελεστών της ταινίας.

Η προβολή θα γίνει στις 18:30 στο θέατρο του σχολείου, «Ιάκωβος Καμπανέλλης», στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής που πραγματοποιείται στο σχολείο για 4η συνεχή χρονιά. Μετά την προβολή, οι μαθητές θα συνομιλήσουν με τους δημιουργούς, τους γονείς και τους εκπροσώπους του Δήμου για το θέμα του ντοκιμαντέρ.

Η ταινία

Τρεις τσιγγάνοι Αλβανοί, δύο Ινδοί, ένας Τούρκος κι ένας Έλληνας, είναι ένα δείγμα µόνο της απέραντης στρατιάς των desperados που ανακυκλώνουν τα μέταλλα μιας ολόκληρης χώρας. Τους έχετε δει στις γειτονίες της πόλης, αυτούς ή άλλους σαν αυτούς τους ήρωες της «Πρώτης Ύλης», να αποτελούν και αυτοί την πρώτη ύλη μέσα σε µια κοινωνική πραγματικότητα που μεταλλάσσεται. Είναι αυτοί που μαζεύουν και ανακυκλώνουν όλα τα άχρηστα μέταλλα που πετιούνται στα σκουπίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία έκανε διεθνή πρεμιέρα με διακρίσεις στο Διαγωνιστικό Τμήμα Ντοκιμαντέρ του Karlovy Vary, ενώ συμμετείχε και στο 13οΦεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια