Nέες παρέμβασεις για το Κέντρο Υγείας

Πηγή: dimosbyrona.gr

Την εκ νέου παρέμβαση του Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά και την έγγραφη διαμαρτυρία του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Βύρωνα Δημήτρη Σάρολα, προκάλεσαν τα οξυνόμενα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του  Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου της πόλης μας.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, υπήρξε άμεση ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο επιβεβαίωσε ότι εγκρίθηκε η άμεση ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με έναν επικουρικό και ένα μόνιμο ιατρό, ενώ έχει εγκριθεί και η άμεση μετακίνηση ενός επιμελητή ιατρού από το Κέντρο Υγείας Μεγάρων στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σάρολα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
Δ/ΝΣΗ: Καραολή & Δημητρίου 36-44 Τ.Κ. 16233 Βύρωνας
Τηλ.: 2132008643, 2132008658
FAX: 210-7669596
Βύρωνας 2 Νοεμβρίου 2011
Α.Π.: 29913 

Προς:
1. κ. Κωνσταντίνο Μπάνη
Διοικητή ΓΝΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»
2. Διοίκηση 1ης Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ
3. κ. Νικόλαο Πολύζο
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας

Κοινοποίηση:
1. Δήμαρχο Βύρωνα
2. Δημοτικό Συμβούλιο
3. Γενική Γραμματέα Δήμου Βύρωνα
4. Αντιδήμαρχο Υγείας Δήμου Βύρωνα
5. Αντιδήμαρχο Πρόνοιας & Κοινωνικής
Αλληλεγγύης Δήμου Βύρωνα
6. «Πολίτες του Βύρωνα»

Θέμα: Κέντρο Υγείας ΒύρωναΤο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, Παράρτημα του Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», οδηγείται από τους προϊστάμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας σε πλημμελή λειτουργία και τελικά σε κλείσιμο.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2011 σε αυτό υπηρετούσαν πέντε ιατροί. Μετά τη μη ανανέωση των συμβάσεων των τριών εξ αυτών και του θανάτου, δυστυχώς, της διευθύντριας αυτού, στο Κέντρο Υγείας παρέμεινε ένας μόνο ιατρός.

Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις της Διοίκησης του Ιπποκρατείου ότι το αργότερο μέχρι 10 Σεπτεμβρίου του 2011θα ενισχυθεί με άλλους τρείς ιατρούς, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Οι παραπάνω παραλείψεις της Διοίκησης του Ιπποκρατείου και συνακόλουθα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, οδήγησαν το Κέντρο Υγείας να μη λειτουργεί το απόγευμα και μέχρι τη 10η ώρα το βράδυ καθώς και το Σάββατο, όπως μέχρι πρότινος, αλλά μόνο το πρωί. Ο δε ιατρός που έχει παραμένει, να γίνει «ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές», δηλαδή να συνταγογραφεί, να αντιμετωπίζει κάθε είδους τακτικά και έκτατα περιστατικά, να εκτελεί διοικητικές πράξεις και σε τελική ανάλυση να μη διασφαλίζεται η σωστή υγειονομική περίθαλψη στους προστρέχοντες σε αυτό.

Μετά τα παραπάνω, είμαι υποχρεωμένος από τη θέση που με έχει ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα, του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», να καταγγείλω τη Διοίκηση του Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» και τους υπεύθυνους φορείς του αρμόδιου Υπουργείου για την αδιαφορία τους και να τους ζητήσω άμεσα να διορίσουν τρείς τουλάχιστον ιατρούς στο Κέντρο Υγείας , ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, το οποίο εξυπηρετεί ένα Δήμο με πληθυσμό άνω των 130.000 κατοίκων αλλά και τους όμορους Δήμους, δεν πρέπει να κλείσει αλλά αντίθετα να ενισχυθεί και να αποκτήσει τον προσήκοντα ρόλο, που αρμόζει σε μια πρωτοβάθμια μονάδα Υγείας.

Μετά τιμής,
Δημήτρης Σάρολας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια