Aνακοίνωση – Ενημέρωση προς τους δημότες από το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα

Ανακοίνωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο, αλλά και για την κατάσταση στην πόλη μας εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Αγαπητοί Συνδημότες μας,

Η πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης που δέχεται ο Λαός στα δικαιώματα και στο εισόδημά του δεν έχει τελειωμό.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η τρόϊκα, το κεφάλαιο με την στήριξη Ν.Δ.- ΛΑΟΣ – MΠAKOΓΙANNH, χρεοκοπούν τους εργαζόμενους με την καλπάζουσα ανεργία, τη δραστική μείωση του μισθού, τη φοροληστεία, την εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, άλλων κοινωνικών παροχών, το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι 30.000 εφεδρείες – απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2011, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι η αρχή της μεγάλης σφαγής. Έρχονται κι άλλες 200.000 απολύσεις μέχρι το 2013.

Τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από τις μαζικές απολύσεις, τη δραστική συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για την πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των ιδιωτικών υπαλλήλων και των συνταξιούχων, θα είναι τραγικές συνολικά για τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Συνδημότες

Η Δημοτική Αρχή του κ. Χαρδαλιά με μια σειρά αποφάσεις του (αύξηση δημοτικών τελών, ανταποδοτικότητας δημοσίων υπηρεσιών, ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μ.Κ.Ο., ίδρυση μη κερδοσκοπικής υπηρεσίας στο χώρο του πολιτισμού, ένταξη του Δήμου σε οικονομική εξίσωση τύπου Μνημονίου…) συναινεί και στηρίζει αυτή την πολιτική. Αποτέλεσμα της εφαρμογής αυτής της πολιτικής είναι οι απλήρωτες υπερωρίες από το Γενάρη του 2011 σε μια σειρά εργαζόμενους, η μη χορήγηση του γάλακτος και των παροχών σε είδος για το 2011, οι αναδρομικές οφειλές μας σε μια σειρά εργαζόμενους στον Αθλητικό Οργανισμό, Πνευματικό Κέντρο, Βαρέα και Ανθυγιεινά, το Γραφείο Αλλοδαπών, τους φύλακες, τους 11 εργαζόμενους που έχουν έρθει με μετατάξεις στο Δήμο μας, από άλλους οργανισμούς, Δ.Ε.Κ.Ο. κ.λπ., τους 4 συναδέλφους μας που είναι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες για γραφειοκρατικούς λόγους.

Συνδημότες

Εμείς οι εργαζόμενoι μπροστά σ’ αυτή την βάρβαρη έκθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας, στην ίδια τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, δεν είχαμε άλλο δρόμο να επιλέξουμε παρά μόνο το δρόμο του αγώνα της αντίστασης και της ρήξης μ’ αυτή την πολιτική.

Εργαζόμενοι στους δήμους και δημότες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και άνεργοι με ενιαίο τρόπο πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά σ’ αυτή τη λαίλαπα και τον καταιγισμό των αντιλαϊκών μέτρων.

Αποκλειστικά υπεύθυνη για το κλείσιμο και τις καταλήψεις στα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες, για τα απορρίμματα που συσσωρεύονται στους δρόμους, για τη μη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών είναι η βάρβαρη – αντεργατική – αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη μονεταριστική πολιτική της κυβέρνησης – τρόϊκας – κεφαλαίου.

Σε θέλουμε και σένα μαζί μας. Γιατί κοινά είναι τα προβλήματα, κοινό πρέπει να είναι και το μέτωπο απέναντι σ’ αυτή την επίθεση. Κοινή πρέπει να είναι και η προσπάθεια για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, να τα καθυστερήσουμε, στην πορεία να τα ανατρέψουμε.

Κοινή πρέπει να είναι η καθημερινή μας πάλη για να αντισταθούμε σ’ αυτή την πολιτική, για κατακτήσεις που να ανακουφίσουν τη ζωή μας για να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική την εξουσία του κεφαλαίου και όπoιoν άλλoν την εκφράζει αυτή.

Απαιτούμε

  1. Να αποσυρθεί τώρα το ΕΚΤΡΩΜΑ (Μισθολόγιο – φτωχολόγιο) που κατατέθηκε στη βουλή και που μειώνει το εισόδημα των Δημοσίων Υπαλλήλων στο 50% και καταργεί θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις.
  2. Όχι στις απολύσεις των εργαζομένων στο δημόσιο μέσω της κατάπτυστης εργασιακής εφεδρείας. Όχι στις απολύσεις και τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  3. Καμία ιδιωτικοποίηση σε υπηρεσίες δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα.
  4. Όχι στη φοροληστεία και φοροχαράτσια – την κρίση να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  5. Όχι στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.λπ.
  6. Άμεση καταβολή των οικονομικών οφειλών και παροχών της δημοτικής αρχής προς τους εργαζόμενους του Δήμου.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ – ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια