375.000 ευρώ για ενίσχυση προς την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και Βύρωνα

Πηγή: kentrinews.gr

Κόλαφο για το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αποτελεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που έχει σταλεί στην Επιτροπή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και αφορά μόνο το έτος 2009. 

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το πόρισμα στο σκάνδαλο της χορήγησης μεγάλων κονδυλίων προς την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής και Βύρωνα, το 2009 «τα οποία διατέθηκαν σε δράσεις που πολλές φορές είναι αμφίβολη η ένταξή τους στις προβλεπόμενες αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Το πόρισμα που εξέδωσε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών επισημαίνει το γεγονός, ότι ο υπεύθυνος για τη διαχείριση των παρεχομένων προς τη Μητρόπολη κονδυλίων, Μητροπολίτης Δανιήλ, είναι ταυτόχρονα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στο πόρισμα το 2009, η Μητρόπολη Καισαριανής και Βύρωνα εισέπραξε το ποσό των 375.000 ευρώ για ενίσχυση… του φιλανθρωπικού της έργου.

Οι «δράσεις», για τις οποίες φέρεται να δόθηκαν αυτά τα χρήματα ήταν η αντιμετώπιση προβλημάτων δημόσιας υγείας των απόρων και λαθρομεταναστών, που διαμένουν στα γεωγραφικά όρη της Μητρόπολης, οι έκτακτες ανάγκες από τη γρίπη των χοίρων και η αγορά υγειονομικού υλικού για τη φροντίδα του πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια