Με ελλείψεις σε βιβλία το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Ήχησαν χτες το πρωί για πρώτη φορά τα σχολικά κουδούνια, αναγγέλλοντας την επίσημη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Από νωρίς το πρωί οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας συγκεντρώθηκαν στους προαύλιους χώρους των σχολείων τους. Ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή του αγιασμού όπου μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό δέχτηκαν την ευλογία του ιερέα για μία φωτισμένη και επιτυχημένη χρονιά.

Ωστόσο οι ευχές των πρωταγωνιστών της ημέρας για μία επιτυχημένη χρονιά δεν εισακούστηκαν, με την σχολική περίοδο 2011-2012 να εμφανίζει σημαντικά προβλήματα και ελλείψεις πολύ πριν την εκκίνησή της, με πρώτο και κύριο πρόβλημα τις ελλείψεις σε βιβλία.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το υπουργείο επισημαίνει ότι «φέτος η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου – κατά 49 μέρες πέραν του προβλεπόμενου από τον νόμο χρόνου – σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας χάρτου, οδήγησε ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί μόλις στο τέλος Αυγούστου, και αυτό με τιτάνιες προσπάθειες».

Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις που δημοσιεύθηκαν σχετικά με τα προβλήματα των σχολείων:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια