Έλλειψη προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Μεγάλο «αγκάθι» στη λειτουργία των παιδικών σταθμών αποτελεί η έλλειψη προσωπικού. Οταν μάλιστα το 52% των εργαζομένων στους 2.400 βρεφονηπιακούς σταθμούς της χώρας είναι συμβασιούχοι, καταλαβαίνει κανείς, ένεκα Μεσοπρόθεσμου και μνημονιακών πολιτικών, πόσο θολό φαντάζει το τοπίο για το θεσμό της προσχολικής αγωγής.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ολοκαίνουργιος παιδικός σταθμός του Δήμου Βύρωνα στην περιοχή του Καρέα, μέσα στο πράσινο, πλήρως εξοπλισμένος, είναι πολύ πιθανόν να μη λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει προσωπικό και καμία απάντηση ακόμη από το υπουργείο Εσωτερικών στο αίτημα του δήμου για την έγκριση της πρόσληψης, έστω και με σύμβαση ορισμένου χρόνου, έξι ατόμων για να καλύψουν τις ανάγκες 40-50 παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν σ’ αυτόν.

Μέχρι το 2009 ο Δήμος Βύρωνα ήταν σε θέση να ικανοποιήσει όλες τις αιτήσεις που υποβάλλονταν. Φέτος στους 9 παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν γύρω στα 530 παιδάκια, ενώ θα μείνουν εκτός, απ’ ό,τι φαίνεται, κάπου 260. «Η ζήτηση είναι μεγάλη λόγω κρίσης αλλά και οι ελλείψεις σε προσωπικό. Εχουμε στείλει ήδη έγγραφο στο υπουργείο για να πάρουμε 9 άτομα με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Μας έδωσαν έγκριση για τους τέσσερις. Προχθές στείλαμε καινούργιο χαρτί με το οποίο ζητάμε ακόμη πέντε. Αν πάρουμε το προσωπικό θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε άλλα 40 παιδιά. Αν όχι, θα πρέπει να τα κόψουμε. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποχωρήσει με σύνταξη 11 άτομα, ενώ τώρα λήγουν και οι συμβάσεις κάποιων παιδαγωγών», λέει ο Φίλιππος Καρατζάς, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια