Συνάντηση πολιτών του Βύρωνα με τον υποδιοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Αντιπροσωπεία από τους Πολίτες του Βύρωνα συναντήθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011 με τον υποδιοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου κ. Παναγιωτόπουλο Παναγιώτη για να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Βύρωνα, το όποιο υπάγεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και  να απαιτήσουν την άμεση θετική αντιμετώπισή τους.

Στη συνάντηση οι Πολίτες του Βύρωνα μετέφεραν τη δυσαρέσκεια και την αγωνία των πολιτών για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξ αιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αλλά και την ανάγκη να συνεχίσει το Κέντρο Υγείας  Βύρωνα να παρέχει ουσιαστικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας. Εξέφρασαν τη θέση ότι χρειάζεται άμεσα να υπάρξει στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί πλήρως  τις ανάγκες των πολιτών στο τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ακόμα ζήτησαν να καταργηθεί το “χαράτσι” των πέντε ευρώ που επέβαλε η κυβέρνηση στους πολίτες όταν επισκέπτονται τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Έγινε επίσης αναφορά και για τις μετακινήσεις που γίνονται στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Υποδιοικητής τόνισε ότι η πρόθεση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου δεν είναι σε καμία περίπτωση να σταματήσει η λειτουργία του Κ. Υ. Βύρωνα και  ότι καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ενώ αναφέρθηκε και στο περιορισμό των προσλήψεων που έχει επιβάλει η Τρόικα.

Πιο συγκεκριμένα τους ενημέρωσε ότι:

  • Έχει προκηρυχθεί μια θέση μόνιμου ιατρού γενικής ιατρικής και τρεις θέσεις ειδικότητας γενικής ιατρικής  με σύμβαση ενός χρόνου. Οι ιατροί αυτοί προβλέπεται να βρίσκονται στο Κέντρο  Υγείας, Βύρωνα μέσα στο Σεπτέμβριο του 2011.
  • Μέχρι τότε  θα εφημερεύει με ιατρούς που θα στέλνονται από το Ιπποκράτειο. Ειδικότερα για τον  Αύγουστο θα εφημερεύει με τρεις ιατρούς παθολόγους.
  • Για τις μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού τόνισε ότι γίνονται στα πλαίσια τρίμηνης  μετεκπαίδευσης τους και ότι αυτό αφορά όλο το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι Πολίτες του Βύρωνα διατύπωσαν την πρόθεση τους να παρακολουθούν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βύρωνα και να παρεμβαίνουν για τη διασφάλιση της ουσιαστικής του  λειτουργίας, επισημαίνοντας ότι η μείωση που επιβάλει η κυβέρνηση στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία δε γίνεται για την αναβάθμιση και φροντίδα της υγείας των πολιτών.

Κάλεσαν επίσης τους πολίτες, τους μαζικούς φορείς της πόλης με τις παρεμβάσεις τους και τον αγώνα τους να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση του Κέντρου  Υγείας  Βύρωνα και γενικότερα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια