Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου για την κρατική καταστολή

Το παρακάτω ψήφισμα εγκρίθηκε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα την Πέμπτη 30/06. Προτάθηκε από την Αριστερή Παρέμβαση και μετά από τροποποιήσεις εγκρίθηκε με τις ψήφους της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, της Στάσης Βύρωνα και της Εποχής Δημιουργίας.

Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση απείχε, ενώ δεν παραβρισκόταν η παράταξη Καθαρή Επιλογή.

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
ΜΟΝΟ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Τις δυο μέρες των λαϊκών κινητοποιήσεων και της 48ωρης απεργίας για να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη ανέχεια το λαό, σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και σε εξυπηρέτηση του χρηματοπιστωτικού κεφάλαιου, η βία και η καταστολή έδειξαν το απάνθρωπο πρόσωπό τους.

Κτυπήθηκαν την Τρίτη βίαια οι διαδηλωτές της πλ. Συντάγματος. Χθες Τετάρτη το το πρωί στο μπλοκο της περικύκλωσης της Βουλής στο Καλλιμάρμαρο είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι και λαϊκές συνελεύσεις από τις περιοχές των Ανατολικών και Νότιων συνοικιών της Αθήνας, ανάμεσά τους και η Λαϊκή Συνέλευση Βύρωνα, τα ΜΑΤ ξεκίνησαν απρόκληπτη επίθεση με ασφυξιογόνα και χτυπήματα με γκλομπ.

Η επίθεση για την απώθηση των διαδηλωτών αποδείχτηκε δολοφονική. Άφησαν έναν άνθρωπο χτυπημένο, συνεχίζοντας αδιάφοροι την επιχείρησή τους ενάντια στους υπόλοιπους. Ο διαδηλωτής δέχτηκε κλωτσιές από ένα ματατζή και μετά από άλλον κτύπημα με γκλομπ στο πρόσωπο, ώστε έχασε τις αισθήσεις του. Στον Ευαγγελισμό διέγνωσαν κάταγμα ρινικού οστού.

Στον Ευαγγελισμό, επίσης, οδηγήθηκαν και οι κτυπημένοι από το μπλογκ του Ευαγγελισμού, ανάμεσά τους η δημοτική σύμβουλος του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου, Ράνια Νενεδάκη, που δέχτηκε πολλαπλά κτυπήματα στο κρανίο, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ενώ κτυπήθηκαν στο Σύνταγμα και εκατοντάδες άλλοι διαδηλωτές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κτυπημένους. Επίσης, απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης των συλληφθέντων από τα μπλογκ των διαδηλωτών. Συλλήψεις που θέλουν να δικαιολογήσουν τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις της αστυνομίας για τη διάλυση των συγκεντρώσεων και η τρομοκρατία. Γίνεται πια φανερό σε όλους από το φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό ότι, ο στόχος κυβέρνησης, αστυνομίας, ΜΜΕ και όλου του πολιτικού συστήματος είναι να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν το λαό, εμφανίζοντας στη θέση των μαζικών, μαχητικών διαδηλώσεων, εικόνες από σπασίματα και καταστροφές. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές που αψήφησαν την τρομοκρατία και αγωνίστηκαν.

Το ψέμα δεν θα περάσει, τους καταλάβαμε όλους, μαζί δουλεύουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και την πολιτική τους εξουσία.
Τα μέτρα κυβέρνησης, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ δεν θα περάσουν. Ο λαός θα τα ανατρέψει μαζί με τους ίδιους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
redalert

To KKE γιατί απείχε;;; Είναι υπέρ της αστυνομικής βίας;;;
Πάλι πλάτες στην κυβέρνηση κάνει ή νομίζω;;;