Κίνδυνος φωτιάς στον Υμηττό από ακαθάριστους χώρους

Πηγή: madata.gr

«Φωτιές» ανάβει η οικονομική κρίση, αφού λόγω των άδειων ταμείων για άλλη μία χρονιά τα δάση του Λεκανοπεδίου κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εν δυνάμει βόμβες ναπάλμ με απρόβλεπτες συνέπειες.

Σκουπίδια, μπάζα, ξερά χόρτα και αδυναμία στελέχωσης πυροφυλακίων λόγω έλλειψης χρημάτων είναι μερικοί από τους παράγοντες που καθυστερούν σε επικίνδυνο βαθμό την προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού προκειμένου να θωρακιστούν οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.

Όπως αποδεικνύει το επιτόπιο ρεπορτάζ της «Espresso της Κυριακής», παρά τις μεγάλες αστικές πυρκαγιές που ταλαιπώρησαν τα τελευταία χρόνια τόσο την ευρύτερη περιοχή του Υμηττού όσο και την Ανατολική Αττική, τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη γεωγραφική περιφέρεια του Υμηττού είναι το γεγονός ότι τα σκουπίδια έχουν ήδη ξεχειλίσει στο οδόστρωμα της λεωφόρου Κατεχάκη.

Ιδιαιτέρως εύφλεκτα υλικά, όπως εξαρτήματα παλιών αυτοκινήτων, λάστιχα, πλαστικά, μπαταρίες, προϊόντα ξυλείας, σακούλες και χαρτικά, αποτελούν τα καλύτερα προσανάμματα για να γίνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους.

«Αυτό όμως που γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει προηγούμενο. Είμαστε στις αρχές του καλοκαιριού και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε, με αποτέλεσμα να έχουν φράξει οι δασικοί δρόμοι και να καθίσταται επικίνδυνη η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων» λέει στην «Espresso της Κυριακής» ο δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς.

Παρά τις προσπάθειες των εθελοντών, όπως μας αποκαλύπτει ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας Βύρωνα Σταύρος Σαλαγιάννης, τεράστιο κίνδυνο εγκυμονούν και οι οικοδομικές εργασίες που ορισμένοι πραγματοποιούν στις ζώνες προστασίας του Υμηττού κόντρα στις απαγορεύσεις, καθώς επίσης και τα εκτός σχεδίου κτίσματα που βρίσκονται στην καρδιά του δάσους. Τα ξερά χόρτα και οι πευκοβελόνες φτάνουν στις στέγες των σπιτιών, ενώ τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ σχεδόν περνάνε μέσα από τα δέντρα αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι η αδιαφορία μπορεί να σκοτώσει…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια