Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βύρωνα

Απλήρωτοι λόγω μη χρηματοδότησης παραμένουν οι εργαζόμενοι στα 3 ΚΑΠΗ του Δήμου Βύρωνα, οι οποίοι προχωρούν στις παρακάτω κινητοποιήσεις από αύριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα.

  • 10/05 στις 10 π.μ: Συγκέντρωση στο δημαρχείο μελών και εργαζομένων.
  • 10/05: Παράσταση στην συνεδρίαση τουΔημοτικού Συμβούλιου.
  • 13/05 στις 10 π.μ : Γενικές συνελεύσεις μελώνστα ΚΑΠΗ του Δήμου και πορεία μελών στο Δημαρχείο μαζί με τους εργαζομένους

Ακολουθεί και η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο Δήμο του Βύρωνα οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ παραμένουν απλήρωτοι από 1η Μάη 2011. Η υπερωριακή απασχόληση σε υπηρεσίες του Δήμου είναι απλήρωτη από 1η Γενάρη 2011. Μια σειρά άλλα προβλήματα έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους στη λειτουργία του Δήμου (προμήθεια αναλώσιμων υλικών, ανταλλακτικών, παροχή του γάλακτος, ψυχαγωγικά προγράμματα στα ΚΑΠΗ κ.λπ.)

Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών 5 Μάη 2011, ο Δήμος του Βύρωνα, όπως και άλλοι πενήντα επτά Δήμοι της χώρας έχουν συνολικό χρέος από 100% έως 170%, με βάση τα τακτικά τους έσοδα. Με βάση λοιπόν αυτήν την κατάσταση, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την περικοπή κάθε χρηματοδότησης των χρεωμένων δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό σημαίνει απολύσεις, πάγωμα προσλήψεων, υποβάθμιση υπηρεσιών, κατάργηση κοινωνικών παροχών, αύξηση της φορολογίας για μια σειρά έργα και αύξηση της πληρωμής για υπηρεσίες που θα παρέχονται από το Δήμο.

Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής, αντιλαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που, με πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αξιοποίησαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν και στη χώρα μας προαποφασισμένα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα σε βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ για τον αντιδραστικό ρόλο του οποίου έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που αφ’ ενός μεν παρακρατούν αυθαίρετα τους θεσμοθετημένους πόρους που σήμερα ανέρχονται σε 10,5 δις. Ευρώ και δεν τους αποδίδουν στους δήμους και αφ’ ετέρου της πολιτικής των δημοτικών Αρχών που και δεν διεκδικούν τους οφειλόμενους πόρους και παραδίδουν τα έργα των δήμων στο κεφάλαιο. Έργα που αντί να είναι χρήσιμα για την εργατική λαϊκή οικογένεια (παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική θωράκιση) είναι έργα βιτρίνας και χρηματοδότησης μεγαλο-εργολάβων και μεγαλο- κατασκευαστών.

Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα του κ. Χαρδαλιά έχει σοβαρές ευθύνες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, γιατί εφαρμόζει τα βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής στο δήμο Βύρωνα, γιατί εφαρμόζει τις κυβερνητικές κατευθύνσεις και τις διαδικασίες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σε όλες τις πτυχές τους (φορομπηχτική πολιτική, ανταποδοτικότητα υπηρεσιών, απολύσεις συμβασιούχων, μη διεκδίκηση των οφειλόμενων πόρων από την Κυβέρνηση και σπατάλη χρήματος σε έργα βιτρίνας. Επίσης, φαινόμενα κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης στο δήμο συνέβαλλαν στον άλφα ή το βήτα βαθμό στη δημιουργία αυτής της οικονομικής κατάστασης. Η Δημοτική Αρχή θα έχει ευθύνες για όλες τις εξελίξεις που θα υπάρξουν από δω και πέρα στο δήμο Βύρωνα, σε σχέση με την καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους, αλλά και με όλες τις άλλες οικονομικές υποχρεώσεις του δήμου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  1. Άμεση καταβολή του μισθού στους εργαζόμενους του ΚΑΠΗ και της υπερωριακής εργασίας τεσσάρων μηνών στους εργαζόμενους.
  2. Άμεση καταβολή του γάλακτος και αποτίμηση σε χρήμα των οφειλόμενων ημερών.
  3. Υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΠΟΕ/ΟΤΑ για τους συναδέλφους αορίστου χρόνου.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Βύρωνα, διεκδικώντας λύσεις στα παραπάνω προβλήματα, αποφάσισε τις εξής κινητοποιήσεις:

  1. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου, απείχαν από την υπερωριακή εργασία το Σαββατοκύριακο 7-8 Μάη και θα συνεχίσουν εάν δεν πληρωθεί η υπερωριακή απασχόληση. Το Δ.Σ. ζητάει από τη Δημοτική Αρχή να τους διαβεβαιώσει αν θα πληρώνεται η εργασία τους τα Σαββατοκύριακα μετά τις ανακοινώσεις και την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος.
  2. Συγκέντρωση των εργαζομένων και μελών των ΚΑΠΗ στο Δημαρχείο, την Τρίτη 10 Μάη, 10.00 π.μ. και την ίδια μέρα, ώρα 15.00 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  3. Παρασκευή 13 Μάη γενικές συνελεύσεις των μελών των ΚΑΠΗ και στη συνέχεια πορεία και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 12.30 μ.μ.
  4. Οι εργαζόμενοι στα ΚΑΠΗ, εάν δεν πληρωθούν στις 16 Μάη 2011, θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο, συναισθανόμενοι τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μην περάσει αυτή η πολιτική.

ΤΟ Δ.Σ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια