ΑΡ.ΠΑ.: “Και όμως, η πολιτική τους και τα οικονομικά τους χρεοκοπούν”

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε η Αριστερή Παρέμβαση, σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στην απάντηση που έδωσε μέσω της ιστοσελίδα μας, για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο Βύρωνα.

Ο  κ. Χαρδαλιάς με προσωπική ανακοίνωση του γεμάτη ύβρεις και χαρακτηρισμούς απαντά σε ανακοίνωση της Αριστερής Παρέμβασης, για γεγονότα που αποδεικνύουν ότι ο δήμος έχει περιέλθει σε οικονομική δυσπραγία. Η έλλειψη ψυχραιμίας, αποκαθηλώνει το επικοινωνιακό προσωπείο του «επικοινωνιακού» κ. δημάρχου. Είναι συνήθης τακτική του να μεταθέτει τις ευθύνες και  τις λαθεμένες πολιτικές επιλογές του  σε τρίτους. Η ανακοίνωσή του αποκρύπτει την κατάσταση, δεν απαντά για την ουσία των γεγονότων, ούτε πείθει για την έλλειψη ευθυνών του. Θυμίζουμε στον κ. Χαρδαλιά ότι διοίκηση στο δήμο ασκεί η παράταξή του εδώ και οκτώ χρόνια και όχι η Αριστερή Παρέμβαση. Ας μην αναζητά άλλοθι και συνενόχους στην οικονομική διαχείριση του Δήμου. Τα οικονομικά προβλήματα ήταν γνωστά, τα αδιέξοδα ορατά και ο ίδιος έχει την εξουσία και είναι επιλογή του να ασκεί αυτή την πολιτική.

  1. Στο μόνο από τα γεγονότα που αναφέρεται η ανακοίνωση του κ. Χαρδαλιά είναι η περικοπή δρομολογίων των απορριμματοφόρων, όπως λέει «προληπτικά», λόγω μη πληρωμής της ΕΚΟ, με ευθύνη της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνέδριου. Η ουσία δεν αλλάζει. Οι πληρωμές προμηθευτών του δήμου έχουν καθυστερήσει και οι υπηρεσίες που παρέχει ο δήμος συρρικνώνονται. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το μπαλάκι των ευθυνών πάει από τον ένα στον άλλο. Η επίτροπος θα πει ότι πάντα τα παραστατικά απαιτούν 1-2 μήνες για έγκριση, αυτή είναι γνωστή διαδικασία και για αυτό ο κάθε δήμος πρέπει να παίρνει μέτρα για την ομαλή λειτουργία του.
  2. Τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε ορίζονται ως  ανταποδοτικά για τα καύσιμα και ότι άλλο αφορά την καθαριότητα.  Αποτελεί επιλογή του κ. δημάρχου η μη απόδοση όλου του ποσού των δημοτικών τελών στην καθαριότητα, γεγονός που υπερασπίζεται δηλώνοντας στο δημοτικό συμβούλιο ότι, ποτέ δεν αποδίδονταν όλο το ποσό στην καθαριότητα, γιατί να αποδοθεί και τώρα.
  3. Ο κ. δήμαρχος λέει ότι για το πρόβλημα φταίει και η κακή εφαρμογή του «Καλλικράτη». Όμως θυμίζουμε ότι , παρόλο που γνώριζε τα προβλήματα της εφαρμογής  και της προσαρμογής και τις σαρωτικές αλλαγές που θα έφερνε στην τοπική «αυτοδιοίκηση»,  τον υποστήριξε-ψήφισε μαζί με τον κ. Κόνσουλα, καλύπτοντας την κυβέρνηση για να τον προχωρήσει.
  4. Μένουν αναπάντητα τα άλλα ζητήματα που αναφέρουμε σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζόμενων, τις καθυστερήσεις εξόφλησης προμηθευτών, κ.ά..
  5. Τονίζαμε ότι για την οικονομική ασφυξία του Δήμου δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία εκείνο που πάντα χρησιμοποιεί και επαναλαμβάνει στην ανακοίνωση για μια ακόμα φορά ότι «μειώνονται οι θεσμοθετημένοι πόροι των Δήμων από το κράτος». Ο ίδιος αλλά και η ένωση των δημάρχων η ΚΕΔΚΕ, δεν έκαναν τίποτε επί της ουσίας για αυτό.  Αντίθετα το αποδέχτηκαν, ακολουθώντας φορομπηκτική πολιτική, αυξάνοντας τα δημοτικά τέλη, μετατρέποντας τους δήμους σε επιχειρήσεις και τους δημότες σε πελάτες, οι οποίοι πληρώνουν για οποιαδήποτε υπηρεσία τους παρέχει ο δήμος. Στο δήμο Βύρωνα τα δημοτικά τέλη και φέτος αυξήθηκαν κατά 3,5%, τα αναψυκτήρια έκλεισαν και κάποια από αυτά σχεδιάζει να δοθούν σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, η ΛΟΥΪΖΑ θα κλείσει,  τα τροφεία παραμένουν στους παιδικούς σταθμούς, όπως και οι συνδρομές στις δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητισμού.
  6. Η αντεργατική-αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της, ΛΑΟΣ και Ν.Δ.,  ακολουθείται και από τους διαχειριστές παρόμοιας πολιτικής στους δήμους, όσο και να επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση κατά καιρούς.
  7. Όσο για το ότι καταψηφίζουμε τα έργα, που γίνονται με το δημόσιο χρήμα, δηλώνουμε ότι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και να τα καταγγέλλουμε όσο υπάρχουν αδιαφανείς διαδικασίες, έργα που κρίνουμε ότι δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους, αλλά τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών και είναι έργα αμφίβολης σκοπιμότητας και αναμφίβολα, πια, κακής ποιότητας και μερικά αντιπεριβαλλοντικά. Να θυμίσουμε: προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις, υπερτιμημένη κατασκευή παιδικού σταθμού στη Γρανικού, οικονομικά σκανδαλώδης επέκταση στίβου στο γήπεδο,  παιδικός σταθμός μέσα στο δάσος στην περιοχή των Αναπηρικών, κ.α..
  8. Οι θέσεις και οι προτάσεις μας είναι διαφορετικής λογικής και κατεύθυνσης και αυτό είναι καταγεγραμμένο και στο μαζικό κίνημα και στις διαδικασίες του δημ. συμβούλιου. Εμείς ζητάμε κοινωνικές υποδομές για παιδεία, πρόνοια, υγεία, αθλητισμό, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους για τις ανάγκες των κατοίκων και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε με το κεφάλαιο που λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα, τη δημόσια περιουσία και υπηρετείται από τους κρατικούς μηχανισμούς.
  9. Δηλώνουμε ότι δε θα συναινέσουμε και δε θα γίνουμε συνένοχοι στην αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική που έχει επιλέξει. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε αντιπολίτευση και  έλεγχο, χωρίς να διαπραγματευόμαστε ανταλλάγματα για τη σιωπή μας.  Ας αναζητήσει αλλού συνοδοιπόρους.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Angela

Απλά θέλω να παρατηρήσω κι εγώ πόσο εύκολα ο κ.Δήμαρχος αποδίδει ευτελείς χαρακτηρισμούς σε άλλους,ενώ αν κάποιος του πει “νρέπομαι για λογαριασμό σας” τον πάει κατευθείαν πειθαρχικό,θεωρώντας ότι σπιλώνεται η υπόλειψή του.Αυτό θα πει δημοκρατία.Μπράβο κ.Δήμαρχε!