Απλήρωτοι παραμένουν οι 4 δάσκαλοι του Πνευματικού Κέντρου

Παρά τα δημοσιεύματα, τις διαμαρτυρίες των ενδιαφερομένων  και τα  διαβήματα συνδικαλιστών του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, τόσο η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου (Π.Κ) όσο και ο Δήμος δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στην καταβολή των 22.000 περίπου ευρώ (4.700 περίπου ευρώ στον καθένα + τις καθυστερήσεις και προσαυξήσεις της 5ετίας ) τα οποία χρωστάνε, εδώ και 5 χρόνια περίπου, στους τέσσερις δασκάλους καλλιτεχνικών μαθημάτων στο «πνευματικό εργαστήρι» στην οδό Ιθώμης,  το οποίο ανήκει στην ευθύνη του Πνευματικού Κέντρου.

Έγινε γνωστό, ότι οι εργαζόμενοι εδώ και 1 ή 2 χρόνια , έστειλαν στον Δήμαρχο επιστολή, ζητώντας να λήξει αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα, αλλά οι δάσκαλοι της οδού Ιθώμης, δεν αξιώθηκαν,  μέχρι σήμερα, κάποιας απάντησης από τον κ. Χαρδαλιά.

Στο μεταξύ, στην όλη ιστορία  προέκυψε νέο δεδομένο, καθώς η Επιτροπή Απογραφής της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα  έμαθε  ότι η Διοίκηση του Π.Κ ισχυρίζεται, πώς βρίσκεται σε αδυναμία να καταβάλλει τα δεδουλευμένα των 4 (!…), καθώς όπως διατείνεται οι φορολογικές αρχές δεν επιτρέπουν πληρωμές,  εξαιτίας  της επέμβασης και της έρευνας που διεξάγει το ΣΔΟΕ στα οικονομικά του συγκεκριμένου νομικού προσώπου (ν.π). Η  επιτροπή μας δεν έχει  κατορθώσει ακόμα να διασταυρώσει την εγκυρότητα της πηγής αυτών των ισχυρισμών, γι αυτό και τις παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη. Πριν από μερικές ημέρες παράγοντας του δημοτικού πολιτισμού ισχυρίζονταν έμμεσα ότι ο λόγος που δεν πληρώνονται τα καθυστερούμενα στους 4 υπαλλήλους είναι η έλλειψη ρευστότητας στον Δήμο τώρα επικαλούνται τον ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τις γνωστές και δημόσιες καταγγελίες, που διατυπώθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι, κατά του Δημάρχου και της Διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα των καταγγελιών για παράνομη διαχείριση των οικονομικών στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα.

Το εκπληκτικό είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο είχε ζητήσει, από τους εν λόγω εργαζόμενους, να εκδώσουν – πριν περίπου 5 χρόνια! – τις σχετικές αποδείξεις, τις οποίες και προφανώς καταχώρησαν, ως δαπάνες μισθοδοσίας που  έγιναν και καταχωρήθηκαν στους  «μπακάλικους»   και αναξιόπιστους λογαριασμούς, που έχουν καθιερωθεί στην οικονομική διαχείριση  του Π.Κ εδώ και πολλά χρόνια. Παρά το ότι το γεγονός αυτό το έδωσε η επιτροπή μας στην δημοσιότητα, μέχρι σήμερα η Διοίκηση του Π. Κ. δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια πάνω στο θέμα.

Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα»

Ρεπορτάζ – Κείμενο:  Ευγενία Κ + Στέφανος Σ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια