Στάση Βύρωνα: Πόσο διακοσμητικό μπορεί να είναι ένα Δημοτικό Συμβούλιο;

Αποκλεισμό από την συνάντηση με την επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού, για το θέμα της διατήρησης του 1ου Δημοτικού Σχολείου σαν ιστορικό κτίριο, καταγγέλλει η Στάση Βύρωνα:

Την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου είδε το φως της δημοσιότητας η απόφαση της επιτροπής νεοτέρων μνημείων για τη διατήρηση του 1ου Δημοτικού Σχολείου σαν ιστορικό κτίριο για τον Βύρωνα, όμως παράλληλα, παραδίδεται χωρίς ενοχές στο μπετόν το ιστορικό κτίριο του Χαραλαμπόπουλου (σχολείο- Κολοκοτρώνη) !

Διαμαρτυρόμαστε έντονα επειδή η παράταξή μας αποκλείστηκε εντέχνως από τη συνάντηση με την επιτροπή του Υπουργείου. Γιατί άραγε;

Απαιτούμε το θέμα να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση με πλήρη φάκελο για ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα από την προγραμματική σύμβαση του 2004 , που υπέγραψε ο Δήμαρχος, μέχρι την πρόσφατη απόφαση.

Στον Βύρωνα, γειτονιά με παράδοση από τους Μικρασιάτες μέχρι την Εθνική Αντίσταση , η ύπαρξη ελάχιστων κτιρίων , που θα συντηρήσουν την ιστορική μνήμη, είναι, αν όχι επιβεβλημένη, ηθική υποχρέωση όλων των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, από όλες τις παρατάξεις. Ας μείνουμε στην ιστορία για την προστασία αυτών των τελευταίων ιστορικών κτιρίων , ακόμα και αν δεν διευκολύνεται ο “εκσυγχρονισμός” της τόσο πιεσμένης καθημερινότητάς μας.

Καλούμε το Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στις αναγκαίες, άμεσες ενέργειες για ουσιαστική συζήτηση στο νεοεκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο, με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες και μελέτες που έχουν κατατεθεί.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Στάσης Βύρωνα”

Κατωπόδης Γρηγόρης, Βασιλοπούλου Ελένη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια