Κείμενο για την δημιουργία ανοιχτής συνέλευσης μοιράστηκε απο μαθητές στο Βύρωνα

Μαθητές από το 3ο Λύκειο Βύρωνα μοίρασαν το παρακάτω κείμενο σε σχολεία του Βύρωνα. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει η διανομή του κειμένου.

Εμείς, οι μαθητές του 3ου Λυκείου Βύρωνα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας συνέλευσης η οποία θα παλεύει για την καλύτερη λειτουργία του ίδιου του σχολείου αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος. Τρόπος λειτουργίας αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αμεσοδημοκρατία, η αντιιεραρχική δομή και οι οριζόντιες διαδικασίες.
Η συνέλευση αυτή ανήκοντας σε όλους τους μαθητές προτάσσει την αλληλεγγύη, τη συλλογική και ακηδεμόνευτη δράση, χωρίς την επιρροή κανενός πολιτικού ή κομματικού φορέα ή ακόμη και του 15μελούς συμβουλίου.
Σκοπός μας είναι η παρέμβαση στην σχολική κοινωνία αλλά και η αέναη προσπάθεια για την δημιουργία ενός καλύτερου σχολείου, πάντα με την συμμετοχή των συμμαθητών μας όπου καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την Πρωτοβουλία και να δράσουν συλλογικά για την καλυτέρευση του σχολικού περιβάλλοντος.

Πρωτοβουλία μαθητών 3ου Λυκείου Βύρωνα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια