Οι μισθοί του δημάρχου και των αντιδημάρχων στο Δήμο Βύρωνα

Με βάση αυτά που προβλέπονται από τον «Καλλικράτη», οι μισθοί του δημάρχου, των αντιδημάρχων και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου καθορίζονται ως εξής:

  1. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν αντιμισθία, η οποία καταβάλλεται από τον δήμο.
  2. Η αντιμισθία των δημάρχων σε δήμους με πληθυσμό άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα Υπουργείου, των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) κατοίκους είναι ισόποση με το 80% των ανωτέρω αποδοχών και των δημάρχων των δήμων με πληθυσμό κάτω των είκοσι χιλιάδων (20.000) κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των ανωτέρω αποδοχών.
  3. Οι αντιδήμαρχοι λαμβάνουν το 50% της αντιμισθίας που αναλογεί στον δήμαρχο, ενώ οι πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν το 40% αυτής.
  4. Η αντιμισθία που δικαιούνται τα αιρετά όργανα των δήμων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως άτομα με αναπηρίες, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, προσαυξάνεται κατά είκοσι τοις εκατό (20%).
  5. Σε περίπτωση που η αντιμισθία δημάρχων, αντιδημάρχων και προέδρων δημοτικών συμβουλίων της παρ. 1 του άρθρου 93, είναι μικρότερη των πάσης φύσεως αποδοχών της θέσης τους, η αντιμισθία προσαυξάνεται κατά το ποσό της διαφοράς και μέχρι το ύψους των αποδοχών του γενικού γραμματέα Υπουργείου.
  6. Αν οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων έχουν τεθεί σε αργία, την αντιμισθία τους λαμβάνουν οι αναπληρωτές τους. Αν ο αναπληρωτής είναι αντιδήμαρχος, λαμβάνει αντιμισθία από ένα μόνο αξίωμα.
  7. Δήμαρχοι που απουσιάζουν δικαιολογημένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, λαμβάνουν το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας. Το υπόλοιπο ήμισυ (1/2) καταβάλλεται στον αντίστοιχο αναπληρωτή. Αν απουσιάζει αντιδήμαρχος για το ίδιο χρονικό διάστημα, παίρνει το ήμισυ (1/2) της αντιμισθίας που δικαιούται.
  8. Οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και οι πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων και οι σύμβουλοι που έχουν περισσότερα από ένα αξιώματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λαμβάνουν τις απολαβές μόνο από ένα αξίωμα. Οι ανωτέρω επιλέγουν τις απολαβές που παίρνουν από κάθε αξίωμα με υπεύθυνη δήλωση που υποβάλλεται και στους δύο φορείς».

Οι αποδοχές του γενικού γραμματέα υπουργείου, για το 2010, ανέρχονταν σε 6.195 €. Με βάση αυτά που προβλέπει ο « Καλλικράτης», οι αντιμισθίες του δημάρχου και των αντιδημάρχων στο Δήμο Βύρωνα διαμορφώνονται ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ (Πληθυσμός: 64.661)

Ο μηνιαίος μισθός του δημάρχου ανέρχεται στα 4.956 € εκ των οποίων οι καθαρές αποδοχές είναι 3.005 €. Οι πέντε αντιδήμαρχοι θα παίρνουν το 50% του μισθού του δημάρχου, δηλαδή από 2.478 € ο καθένας εκ των οποίων οι καθαρές αποδοχές είναι 1.894€ , ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνει μεικτό μισθό ίσο με το 40% των αποδοχών του δημάρχου, δηλαδή 1.982 €.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
τασος

ευγε δημαρχε βυρωνα καθαριζουμε 3000 ευρω αλλα απο δουλεια στο δημο λιγα πραγματα,οσο για τους αντιδημαρχους που παιρνουν 1900 ευρω[1894ε] τη γινεται οταν ο αντιδημαρχος τυχανει να ειναι και ιδιοκτητης καφετεριας υπαρχει νομος που πρεπει να διαλεξει η το 1 η το αλλο εισοδημα; οχι και τα 2 .εμεις εδω στο βυρωνα εφαρμοζουμε τον νομο;ρωταω; δεν γνωριζω τη γινεται και γιαυτο ρωταω να μαθω 1 σοβαρη απαντηση.αμα δεν εφαρμοζεται να παμε να κανουμε 1 καταγγελια διοτι ειναι κριμα καποιος να στερη το μισθο καποιου αλλου που τον δικαιουτε περισσοτερο, ο συγκεκριμενος αντιδημαρχος δικαιουτε να βγαζει 2 μισθους και απο τον δημο βυρωνα και απο την καφετερια που λειτουργει;ρωταω εγω 1 πολιτης του δημου βυρωνα και περιμενω 1 ειλικρινη απαντηση.

Mario Mav

gt tosa polla lefta?na pesoun k autoi opws tosoi ptyxiouxoi sta 700 evrw