Αφιέρωμα: Το θαύμα του Αθηναϊκού

Πηγή: gazzetta.gr

Ο Αθηναϊκός άφησε πολλές συγκινήσεις στο ελληνικό μπάσκετ τη χρονιά που μας αφήνει. Η ομάδα του Βύρωνα βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ κατέκτησε αήττητη το Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, όπως και το Κύπελλο. Η πορεία του Αθηναϊκού, όμως δεν σταματάει στην προηγούμενη σεζόν, μέχρι στιγμής πάει «σφαίρα» στο πρωτάθλημα έχοντας εννέα νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, προκρίθηκε με άνεση στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου, ενώ στην Ευρώπη πέρασε εύκολα στους «16» της διοργάνωσης.

ΤΙ ΕΦΕΡΕ:

Στην κορυφή της Ευρώπης!
Ο Αθηναϊκός στις 8 Απριλίου του 2010 έγραψε το όνομα του με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Το συγκρότημα του Τζώρτζη Δικαιουλάκου, μπορεί να ηττήθηκε εκείνη την ημέρα από την Ναντέζντα στο δεύτερο τελικό του EuroCup στο κλειστό της Εργάνης (57-53), αλλά υπερασπίστηκε το +8 του πρώτου γύρου επί ρωσικού εδάφους (65-57). Η ελληνική ομάδα ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης και έγινε η πρώτη ελληνική γυναικεία ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο!

Ο Αθηναϊκός έκανε κάτι το ασύλληπτο εκείνη τη μέρα, πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κλειστό του Βύρωνα για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας. Μάλιστα στον περιβάλλοντα χώρο τοποθετήθηκαν περίπου 300 καρέκλες μπροστά σε γιγαντοοθόνη για όσους δεν κατάφεραν να βρούνε μία θέση στο γήπεδο!

Τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου έδωσαν μία μεγάλη μάχη. Η Ούγκινς και η Ράιλι αγωνίστηκαν με ένεση για να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Η ήττα ήρθε … αλλά η διαφορά του σκορ δεν ήταν αρκετή για να τους στερήσει το μεγαλύτερο όνειρο!

«Νταμπλ-ήττες σημειώσατε 1!»

Η πορεία του Αθηναϊκού στην Ελλάδα ήταν ανάλογη με την Ευρωπαϊκή! Ο Αθηναϊκός απέδειξε πως ήταν η καλύτερη ομάδα και πως μπορεί να συντρίψει οποιοδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα του Βύρωνα κατέκτησε ένα ξεκούραστο Πρωτάθλημα χωρίς καμία ήττα στο δυναμικό του. Το ίδιο έπραξε και στο Κύπελλο. Στο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης όπου διεξήχθη στη Βέροια, στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας (59-47 ), ενώ στον τελικό είχε ένα εύκολο έργο απέναντι στη ΦΕΑ Ν.Φ/Ν.Χ (87-39).

ΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ: Το μόνο που δεν κατάφερε να κατακτήσει ήταν το Super Cup. Ο Κυπελλούχος Ευρώπης αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σπαρτάκ Μόσχας, σε μία όμορφη διοργάνωση, όπου διοργανώθηκε στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Τα κορίτσια αν και πάλεψαν σκληρά ηττήθηκαν με 61-70.

Από κει που σταμάτησε…

Ο Αθηναϊκός παρά την πετυχημένη πορεία του στην Ευρώπη προτίμησε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε στο EuroCup παρά να μπει στο «κλαμπ των ισχυρών». Ένας λόγος που δεν παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία ο Τζώρτης Δικαιουλάκος ήταν κι αυτός. Η διοίκηση αποφάσισε ότι ο σύλλογος δε θα πάρει μέρος στην Ευρωλίγκα γυναικών, αλλά θα δηλώσει εκ νέου συμμετοχή στο EuroCup.

Φέτος ο Αθηναϊκός συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, τα κορίτσια του Γιάννη Κτιστάκη, πλέον, είναι αήττητα στο πρωτάθλημα, ενώ πέρασαν στο Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Στην Ευρώπη έχουν περάσει στους «16» της διοργάνωσης, όπου και θα βρεθούν αντιμέτωπες με την Παρτιζάν Γκαλένικα.

ΠΟΙΟΝ ΕΔΙΩΞΕ: Η πορεία του συγκροτήματος του Τζώρτζη Δικαιουλάκου μπορεί να χαρακτηριστεί παραπάνω από πετυχημένη. Παρόλα αυτά ο Έλληνας τεχνικός, αν και είχε συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο δεν τα βρήκε με το σύλλογο και η διοίκηση τελικά δεν κατάφερε να τον κρατήσει. Η μοίρα πάντως τα έφερε έτσι ώστε ο Δικαιουλάκος να βρεθεί απέναντι στην Εθνική ομάδα Γυναικών, ως τεχνικός της Εθνικής Λετονίας στον Δ’όμιλο του Ευρωπαϊκού της Πολωνίας.

ΠΟΙΟΝ ΕΦΕΡΕ: Τη θέση του στην τεχνική ηγεσία πήρε ο Γιάννης Κτιστάκης και μέχρις στιγμής είναι άξιος διάδοχος του έργου που άφησε πίσω του ο Δικαιουλάκος. Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά με τον ερχομό της Κατερίνας Ζόχνοβα,  της Κατερίνας Σωτηρίου από τις Εσπερίδες, της Μαρίνας Κρες, της Μάγδας Καραμπατζάκη, όπως και της νεαρής Ζέντα Μέλνικα.

Οι πιο έντονες στιγμές…

5. Η αρχηγός αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι! Η αρχηγός του Αθηναϊκού Πόλυ Σαρέγκου, μετά από δύο χρόνια προσφοράς στην ομάδα, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό δράση (14/09). Η 38χρονη, μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που έχει αναδείξει η χώρα μας, μετά από μία ολοκληρωμένη χρονιά, πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω μία πετυχημένη καριέρα.

4. «Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίξανε, με αγκαλιάσανε, πανηγυρίσανε κλάψανε μαζί μου, τις παίχτριες οι οποίες από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στο “αδύνατο” », ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος έπειτα από την αποχώρηση του (25/05). Ο άνθρωπος που έφτασε την ομάδα στην κορυφή, έφυγε αφήνοντας ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς του σε όσους τον στηρίξαν.

3. Το κύπελλο (18/04), ήρθε δέκα ημέρες μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού. Τα κορίτσια του Αθηναϊκού επιβλήθηκαν της ΦΕΑ Ν.Φ/Ν.Χ στον μεγάλο τελικό του Φάιναλ Φορ όπου διεξήχθη στη Βέροια και πρόσθεσαν ακόμα μία κούπα στο δυναμικό τους! 

2. Το πρωτάθλημα ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Η ομάδα του Βύρωνα πήγε… τρένο και η κατάκτηση της κούπας ήρθε ξεκούραστα! Σε μία όμορφη φιέστα που διοργανώθηκε στο κλειστό της Εργάνης (25/04), που περιλάμβανε φιλικό παιχνίδι με τον Πρωτέα Βούλας ο Αθηναϊκός πανηγύρισε ακόμα μία κούπα, αυτή τη φορά του πρωταθλητή Ελλάδος! 

1. Η πιο έντονη στιγμή της ομάδας, τη χρονιά που μας αφήνει, δεν μπορεί να είναι άλλη από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου (8/04)! Η στιγμή που η αρχηγός, Πόλυ Σαρέγκου σήκωσε στον αέρα το μεγάλο έπαθλο της διοργάνωσης… την κούπα! Πολύχρωμα χαρτάκια γέμισαν το κλειστό, και τα απερίγραπτα συναισθήματα των κοριτσιών ξεχείλησαν υπό τους ήχους των «We are the Champions» και «Final Countdown»!

httpv://www.youtube.com/watch?v=M6gdPiAxbX0

httpv://www.youtube.com/watch?v=-bNia6UCJpQ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια