Νέα αρχή για την Δόξα Βύρωνα με τον Βασίλη Λίγκα

Πηγή: doxavirona.blogspot.com

Οι εκλογές έγιναν, (ο κόσμος της Δόξας) ψήφισε και μάλιστα δαγκωτό, την ομαλή και ανοδική πορεία της ομάδας. Την ευχάριστη επανάληψη μεγάλων στιγμών του παρελθόντος για μια ομάδα που ζει, αναπνέει και φιλοδοξεί να αφήσει σύντομα πίσω της την ΕΠΣΑ, προκειμένου να επιστρέψει σταδιακά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Την επιθυμία των ψηφοφόρων του Βύρωνα καλούνται… φυσικά να κάνουν πράξη οι εκλεκτοί. Αυτοί που ήρθαν ως «Νέα κυβέρνηση» και δηλώνουν έτοιμη να πορευτούν με γνώμονα την πρόοδο της Δόξας Βύρωνα.

Κι αν για την άνοδο δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς -αφού στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και δεν παίζεις μόνος σου- η δέσμευση της νέας διψασμένης διοίκησης είναι η αγωνιστική προσπάθεια και εξωαγωνιστική προστασία.

«Η Δόξα Βύρωνα απέκτησε ισχύ. Κάνεις δεν πρόκειται να πειράξει τα συμφέροντα της και να επωφεληθεί εις βάρος της. Γι αυτό το λόγο άλλωστε αναλάβαμε» δήλωσε ο Βασίλης Λίγκας, επικεφαλής της ομάδας παραγόντων που πήραν τα ηνία του συλλόγου και σήκωσαν τα μανίκια.

Όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει, βέβαια, η προσπάθεια της νέας διοίκησης δεν θα ευοδωθεί αν ο κόσμος δεν την στηρίξει. «Το ιστορικό αυτό σωματείο ζει πέτρινα χρόνια. Είναι κρίμα και άδικο η ομάδα αυτή με τον περισσότερο κόσμο στο Βύρωνα να ζει τέτοιες καταστάσεις. Δεν γίνεται να χλευάζουν τη Δόξα Βύρωνα. Η περσινή χρονιά ήταν καταστροφική, από τις χειρότερες ιστρορικά, αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν» τονίζει ο Βασίλης Λίγκας.

Όπως αντιλαμβάνεστε, βέβαια, οι καιροί δεν προσφέρονται για μεγάλα ανοίγματα, πόσο μάλλον στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όπως όλες οι κυβερνήσεις παγκόσμιος, έτσι και αυτή δεν σκοπεύει να σκορπίσει αλόγιστα λεφτά.

Ο Βασίλης Λίγκας υπόσχεται «Σκληρή δουλειά και προσήλωση στον στόχο μας. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές για τα μάτια του κόσμου. Η ουσία είναι που μετράει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι ακαδημίες της Δόξας έχουν πάνω από 160 παιδιά που ονειρεύονται να κάνουν περήφανους τους κατοίκους της περιοχής. Θα δώσουμε βάση στις ακαδημίες».

Τα χαμόγελα στο Βύρωνα περισσεύουν. Οι φίλοι της Δόξας βλέπουν αφενός την ομάδα τους να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (μόλις ενός βαθμού) από την κορυφή και να κυνηγάει με αξιώσεις την άνοδο στο περιφερειακό πρωτάθλημα, αφετέρου να δυναμώνει εξωαγωνιστικά. Να αποκτά λόγο και δυναμική. Κι αν η ευφορία της επόμενης των εκλογών συνήθως δεν διαρκεί μέχρι το τέλος της εκάστοτε θητείας, εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το όραμα και το ποδόσφαιρο των εθισμένων παραγόντων μόνο απίθανο δεν είναι να υλοποιηθεί κατά γράμμα και όλα δείχνουν ότι οι καλύτερες μέρες  έρχονται.

«Σε πρότυπα επαγγελματικά»

«Το προηγούμενο συμβούλιο θα παραμείνει ως έχει, διότι περιλαμβάνει ανθρώπους που πονάνε τη Δόξα Βύρωνα», σημείωσε ο Βασίλης Λίγκας που επιθυμεί να διοικήσει με ενότητα. Και ξεκαθαρίζει : «Μόνος μου δεν μπορώ να καταφέρω στον συνδυασμό εμπλέκονται σοβαροί επιχειρηματίες, άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλά από ποδόσφαιρο, αλλά προβλέπεται να ακολουθήσουν και άλλοι».

Ο ίδιος έχει γνώσει του αντικειμένου και αξιοσημείωτη εμπειρία. Ασχολείται ενεργά από το 1996 και τα πεπραγμένα του είναι σημαντικά. ΠΑΟ Βάρδας, Διαγόρας και Παναιγιάλιος γεύτηκαν την χαρά της πρώτης θέσης, νιώθοντας την σιγουριά και την ασφάλεια της διοίκησης του. Αξιόλογη ήταν και η πορεία του Ιωνικού με τον ίδιο επικεφαλής. Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της Δόξας. Δεν πρόκειται  να προβεί άμεσα σε αλλαγές και εξηγεί:

«Όσο η ομάδα πάει καλά, δεν έχουμε πρόθεση να αλλάξουμε πράγματα σε προπονητικό τιμ και παίχτες. Θα λειτουργούμε και θα αποφασίζουμε πάντα έχοντας στο μυαλό μας μόνο την άνοδο. Αυτός είναι ο στόχος. Ο κόσμος που την ακολουθεί πιστά να γευτεί μόνο χαρές». Η συγκεκριμένη προοπτική φέρεται να ενθουσίασε τους φίλους της ομάδας που τάχθηκαν υπέρ του συνδυασμού. Γιατί «Διότι δεν αντέχουν να βλέπουν τη Δόξα Βύρωνα στη τελευταία θέση της βαθμολογίας. Διότι όλοι θέλουν να την δουν να λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα.»

Η άνοδος και ο Στέλιος

Μέρες της δεκαετίας του 90΄ ευελπιστούν να ζήσουν ξανά οι φίλοι της Δόξας Βύρωνα. Τότε που επί προεδρίας Στάϊκου ανέβηκε στη β΄ εθνική την περίοδο 1992-93 και έμεινε εκεί έξι συναπτά έτη. Ο Στάϊκος προσέφερε πάρα πολλά και δεν είναι τυχαίο ότι μετά την αποχώρησή του η Δόξα πήρε την κατιούσα. Για πρώτη φορά στην στην Β΄ εθνική η ομάδα ανέβηκε την περίοδο 1974-75 βρέθηκε ξανά εκεί, με τον Κουφό στην προεδρία. Τη φανέλα της Δόξα Βύρωνα έχει φορέσει και ένας πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος που μεγάλωσε στην Καισαριανή και στα 15 του άφησε τον Εθνικό Αστέρα για την Δόξα Βύρωνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
doxara

Ευτυχως διορθωσατε το “Καισαριανιωτες” που μας εγραφε η sportday
Οσο για τον Λιγκα μην ξεχαναtε οτι στο παρελθον ηταν παραγοντας σε διαφορες ποδοσφαιρικες ομαδες και το ονομα του ειχε απασχολησει αρκετες φορες την αθλητικη δικαιοσυνη