Στο Ζάγκρεμπ η ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Αθηναϊκού

Πηγή: Basket Net

Χωρίς την Νικόλ Σούλις, η οποία ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον ώμο και θα μείνει στην Αθήνα για να συνεχίσει την αποθεραπεία της, πάει στο Ζάγκρεμπ ο Αθηναϊκός για να αντιμετωπίσει την Λούπα Νόβι, στην πρεμιέρα του EuroCup.

Ο Γιάννης Κτιστάκης θα έχει όμως στην διάθεσή του την Κατερίνα Ζόχνοβα που αποκτήθηκε μόνο για τους ευρωπαϊκούς αγώνες και απέναντι στην κροατική ομάδα θα κάνει το ντεμπούτο της με την «ερυθροκίτρινη» φανέλα. Η 26χρονη διεθνής Τσέχα σούτινγκ-γκαρντ πήρε χρόνο συμμετοχής στο – προπονητικού χαρακτήρα – φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο Αθηναϊκός, στην Βούλα με αντίπαλο τον Πρωτέα, κι έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

«Η βαριά κληρονομιά της περυσινής χρονιάς»

«Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μία σχετικά άγνωστη ομάδα για την οποία, δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να συλλέξουμε πολλές πληροφορίες. Μπορεί η δυναμικότητά της να μην προκαλεί ανησυχίες, ωστόσο, πάντα οι αγώνες της πρεμιέρας κρύβουν ιδιαιτερότητες και απαιτούν προσοχή. Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο παιχνιδιού των βασικών παικτριών της κροατικής ομάδας και προετοιμάζουμε το παιχνίδι με σοβαρότητα και σεβασμό προς τον αντίπαλο. Το θετικό είναι ότι έχουμε βρει ήδη έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό από τους πρώτους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και με την προσθήκη της Ζόχνοβα, προσδοκούμε σε ένα δυναμικό ξεκίνημα στο Eurocup. Για πρώτη φορά στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ, μία ελληνική ομάδα ρίχνεται στην μάχη μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης ως κάτοχος του τροπαίου και η περυσινή κληρονομιά, αυξάνει την ευθύνη που επωμιζόμαστε στην αφετηρία της εφετινής αγωνιστικής διαδρομής», δήλωσε για το παιχνίδι ο προπονητής του Αθηναϊκού, Γιάννης Κτιστάκης.

«Για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα!»

Η Λούπα Προμόσιον Νόβι Ζάγκρεμπ προέρχεται από την πρώτη της νίκη (60-39) στο IWBL (Women International Basketball League) και μάλιστα εκτός έδρας, στο τοπικό ντέρμπι με την Μέντεβτσακ και βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 1 νίκη και 5 ήττες. «Βρισκόμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση και όλα τα κορίτσια, ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις εφετινές μας υποχρεώσεις στο Eurocup, η κατάκτηση του οποίου, αποτελεί τον σημαντικότερο εφετινό στόχο της ομάδας. Μπορεί να μην γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την αντίπαλό μας, αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, επιβραβεύει την άμυνα και την επίθεση των ομάδων στην 1η φάση και γι’ αυτό καλό θα είναι να πετύχουμε μία ευρεία νίκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα υποτιμήσουμε την κροατική ομάδα. Άλλωστε, όλες οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε στην εφετινή θα έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να “κοιτάξουν στα μάτια” και να απειλήσουν την κάτοχο του περυσινού τίτλου», σχολίασε η αρχηγός της ομάδας του Βύρωνα, Δήμητρα Καλέντζου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια