Δεν τα κατάφερε ο Αθηναϊκός

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Ο Αθηναϊκός, κάτοχος του EuroCup, ξεκίνησε νωθρά την αναμέτρηση και βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους στο ημίχρονο, ενώ στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 21. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, αλλά η ομάδα του Βύρωνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με κορυφαίες επιθετικά τις Καλέντζου και Σωτηρίου και καταπληκτικές άμυνες, κυρίως από τη Λολίτα Λύμουρα, ο Αθηναϊκός πλησίασε ακόμα και στους 3.

Όμως, στο τελευταίο λεπτό οι Ρωσίδες είχαν πιο καθαρό μυαλό. Η Κουίν, σαφώς κορυφαία του αγώνα με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, πέτυχε πέντε καθοριστικούς πόντους και χάρισε τη νίκη στην ομάδα τά και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στην δεύτερη περίοδο. Μάλιστα, έφτασαν τη διαφορά στους 21 πόντους 15 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης (49-28). Ο Αθηναϊκός, δεν το έβαλε κάτω, διαμορφώνοντας το σκορ δύο λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού σε 62-59.Η Κουίν -κορυφαία της αναμέτρησης με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ- έδωσε τις λύσεις στην Σπαρτάκ, ενώ ένα άστοχο τρίποντο της Καλέντζου και δύο βολές της Κόρστιν έβαλαν οριστικό τέλος στη διεκδίκηση της νίκης και του τροπαίου από την ελληνική ομάδα.

Ο προπονητής του Αθηναϊκού επισήμανε ότι παρά την ήττα έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτριών του.

“Φοβηθήκαμε πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε την αντίπαλό μας και με δεδομένο ότι για 25 λεπτά αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά”, τόνισε ο Γιάννης Κτιστάκη και συνέχισε:

“Είναι πάρα πολύ νωρίς στη σεζόν και γι‘ αυτό, σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών! Δεν έχουμε το χρόνο να αναλύσουμε τα λάθη μας σε λιγότερο από δύο μέρες μας περιμένει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, στις εγχώριες υποχρεώσεις”.

Τα δεκάλεπτα: 14-18, 26-41, 46-58, 61-70

ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλέντζου 12 (2), Λύμουρα 2, Χατζηνικολάου 9, Καραμπατζάκη, Σούλις 5 (1), Σωτηρίου 12 (2), Κεχαγιά 4, Κρες 8, Κοσμά, Ράιλι 3, Ντέιβις 6

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ: Πρινς 6, Βιέρου, Κόρστιν 15, Μιλοβάνοβιτς 4, Ρουζάνοβα 2, Οσίποβα 7, Γεκαμπσόνε-Ζογκότα 10 (2), Σοκολόφσκαγια 8 (2), Κουίν 18 (1)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια