Βαμβακίαση στα πεύκα της Ανάληψης

Πηγή: Δημήτρης Σουλιώτης

Σύμφωνα με καταγγελία του κ. Δημήτρη Σουλιώτη η ασθένεια βαμβακίαση απειλεί τα πεύκα που βρίσκονται στο πάρκο της Ανάληψης. Η βαμβακίαση είναι ένα φαινόμενο ασθένειας των δένδρων που οφείλεται στο μελιτογόνο έντομο «Μαρσαλίνα», το οποίο κάνει κυριολεκτικά αφαίμαξη στα πεύκα με αποτέλεσμα να τα ξεραίνει.

Ακολουθεί η καταγγελία:

Στο πάρκο της Ανάληψης ένας σημαντικός αριθμός  υψηλόκορμων πεύκων παρουσιάζει ήδη τα συμπτώματα κιτρινίσματος και κατάρρευσης, εξ αιτίας της ασθένειας της βαμβακίασης, ενώ ολόκληρο το πευκοδάσος απειλείται με εξαφάνιση καθώς η ασθένεια φαίνεται ότι εξαπλώνεται ραγδαία και έχει φτάσει σε  τέτοιο στάδιο που ενδεχόμενα σήμερα να κάνει δύσκολη αν όχι αδύνατη την σωτηρία του.

Θα ήταν καλό οι κάτοικοι του Βύρωνα να επισκεφτούν το πάρκο της Ανάληψης και να δούναι με τα ίδια τους τα μάτια το κατάντημα και την εγκατάλειψη, ενώ είναι επίσης εξαιρετικά επείγον να στείλουν μηνύματα και διαμαρτυρίες στην Δημοτική Αρχή για την σωτηρία του πολύτιμου αυτού πευκοδάσους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή μολονότι έχει εδώ και αρκετά χρόνια  πλήρη γνώση ότι  ένας μεγάλος αριθμός πεύκων σε όλα τα  αστικά πάρκα του Δήμου έχουν προσβληθεί από την βαμβακίαση και απειλούνται με καταστροφή, ωστόσο δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την καταστολή της ασθένειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε ρεπορτάζ που είχα κάνει πριν περίπου δύο χρόνια είχα σημειώσει την εμφάνιση της βαμβακίασης και είχα καλέσει και τότε την δημοτική αρχή να επέμβει, αλλά όπως θα έχετε παρατηρήσει…. όπου δεν υπάρχει εργολάβος δεν υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον, ούτε γίνεται έργο! Υπενθυμίζω επίσης ότι απειλητικές διαστάσεις έχει πάρει η βαμβακίαση και στα πεύκα του νεκροταφείου!

Οι κάτοικοι του Βύρωνα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η πολιτική της δημοτικής αρχής έχει διαλύσει την υπηρεσία πράσινου, γιαυτό και όλοι οι κήποι και οι χώροι πράσινου παρουσιάζουν εικόνα ντροπής και σκουπιδότοπου ενώ η βαμβακίαση δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αν οι κάτοικοι δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Ρεπορτάζ Δ. Σουλιώτης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
σεμελη

kaneis dn asxoleitai pote me to parko olo einai vromiko mesa stin vrwma.Tis perissoteres wres ths meras eimai sto parko kai paizw me tous filous mou kai vlepoume ena parko tou aisxous kai pragmatika katalavainw gt h xwra mas dn paei pote mprosta.Mporei na sas fainetai periergo gt grafw thn gnvmh mou epeidh eimai mono 14 etwn kai dn antexw pia thn kataxrish ths e3ousias!