«Εμφραγμα» στους δήμους, που αδυνατούν να φιλοξενήσουν τόσο πολλά παιδιά

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Εκατόν πενήντα περισσότερες αιτήσεις από πέρυσι δέχτηκε φέτος ο Δήμος Βύρωνα από γονείς που ενδιαφέρονταν να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς του δήμου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Χαρδαλιά, ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων έφτασε τις 769, σημειώνοντας αύξηση 24,23% συγκριτικά με πέρυσι, που είχαν υποβληθεί 619 αιτήσεις. Από τις 769 αιτήσεις ικανοποίησαν τις 566 (93 βρέφη και 473 νήπια).

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η αύξηση αυτή παρατηρήθηκε και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν φέτος οι οικογένειες, αλλά και λόγω της απόφασης που πήρε ο δήμος, σύμφωνα με την οποία γονείς με ετήσιο εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ ετησίως να μην πληρώνουν καθόλου τροφεία.

Προβλήματα στη λειτουργία των 9 παιδικών σταθμών (20 νηπιακά και 7 βρεφικά τμήματα) προβλέπει και ο δήμαρχος Βύρωνα αφού, όπως τονίζει, αυτό που συμβαίνει φέτος με τις προσλήψεις είναι τραγικό. «Φεύγουν άνθρωποι με σύνταξη και δεν μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε. Και το πρόβλημα είναι γενικότερο. Δεν αφορά μόνο τους παιδικούς σταθμούς. Ειδικά στον τομέα της καθαριότητας το θέμα είναι πολύ σοβαρό, φεύγουν άνθρωποι με σύνταξη και δεν μπορώ να προσλάβω καινούργιους. Τι να κάνω; Με αναγκάζουν να στραφώ σε ιδιώτες».

Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα λόγω της έλλειψης προσωπικού, είναι και οι μειωμένες κρατικές επιχορηγήσεις. «Κατά 32% είναι φέτος μειωμένη η κρατική επιχορήγηση και για τους παιδικούς σταθμούς, ενώ μέχρι τώρα από αυτά δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ», αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια