H σταρ του WNBA Candice Wiggins στον Αθηναϊκό

Πηγή: WePlayBall

Στη μεγαλύτερη μεταγραφή της ιστορίας του γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα προχώρησε ο πρωταθλητής Αθηναϊκός, μετά την απόκτηση της Candice Wiggins, ενός από τα πέντε πρώτα ονόματα του WNBA της φετινής περιόδου! Η σταρ των Minnesota Lynx αναμένεται να κοσμήσει τα ελληνικά γήπεδα με την παρουσία της, αλλά κυρίως να βοηθήσει την ομάδα του Βύρωνα στη μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο και γιατί όχι στην κατάκτηση του κυπέλλου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθηναϊκού:

Η Διοικούσα Επιτροπή της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του συλλόγου ανακοινώνει την απόκτηση της Αμερικάνας παίκτριας του WNBA και των Minnesota Lynx Candice Wiggins. Η παίκτρια είναι 22 χρονών, με ύψος 1.80 και παίζει στην θέση 3, είναι μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας της Αμερικής, απόφοιτος του κολλεγίου Στάνφορντ, Νο 3 του περσινού ντράφτ (2008) και τελείωσε την περσινή της πρώτη χρονιά στο WNBA με  Μ.Ο. ανά παιχνίδι 15,7 πόντους, 3,2 ρημπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 27,5 λεπτά συμμετοχής.

Φέτος μετά από 10 παιχνίδια η Candice είναι μέλος στην βασική πεντάδα των Lynx και με Μ.Ο. 15,1 πόντους, 2,8 ρημπάουντ, 2,8 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 31,2 λεπτά συμμετοχής  και έχοντας στα τελευταία 3 παιχνίδια (μετά τον τραυματισμό της Augustus Seimone) M.O. 20,5 πόντους, 3,3 ρημπάουυντ, 3,3 ασίστ και 3,3 κλεψίματα  βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα και δη στην 5η θέση της κούρσας για την ανάδειξη της κορυφαίας παίκτριας του φετινού πρωταθλήματος του WNBA, πίσω από τις Lauren Jackson των Seattle Storm, Alana Beard των  Washington Mystics, Katie Douglas των  Indiana Fever και Diana Taurasi των  Phoenix Mercury  και μπροστά από ζωντανούς θρύλους του Αμερικάνικου  γυναικείου Μπάσκετ, όπως οι  Becky Hammon, Jia Perkins και  Cappie Pontexter.

(http://www.wnba.com/features/player_rankings_090701.html)

Αναμφισβήτητα πρόκειται, βάσει του βιογραφικού της, για την κορυφαία Αμερικανίδα που έρχεται στην Ελλάδα και αποτελεί άλλη μια σημαντική προσθήκη στην προσπάθεια του συλλόγου μας για την ενίσχυση της ομάδας  τόσο για τις Ελληνικές όσο και για τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Μετά  την απόκτηση της Candice Wiggins ο προπονητής της ομάδας Τζώρτζης Δικαιουλάκος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν υπάρχουν όρια στην επιθυμία της Διοίκησης του Αθηναϊκού και προσωπικά του Νίκου Χαρδαλιά για την διάκριση της ομάδας, τόσο την Ελλάδα αλλά ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Μέσα από σκληρή καθημερινή δουλειά και συνεργασία η διοίκηση μας, μετουσιώνει σε πραγματικότητα κάθε επιθυμία του τεχνικού μας team, όσο δύσκολη και αν φαίνεται. Η Candice είναι μια εξαιρετική προσθήκη, μια παίκτρια υψηλών προδιαγραφών, που ετοιμάζεται να γράψει την δική της ιστορία στο Αμερικάνικο γυναικείο μπάσκετ και πιστεύω ότι θα αφήσει ανεξίτηλη την αγωνιστική της σφραγίδα στην χώρα μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια