Παίζοντας με τον Manu στα Βράχια

Με το νέο του project με τίτλο ”Playground” ο Manu Katche έρχεται στο Θέατρο Βράχων στις 8 Ιουλίου για να δώσει μία μοναδική συναυλία, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ ECM. Το παίξιμό του, είναι μια ανάμειξη αφρικανικού ρυθμού και κλασικών ντραμς…

Ο Emmanuel ?Manu? Katch? γεννήθηκε το 1958 στο St Maur des Foss?s, κοντά στο Παρίσι αν και οι οικογενειακές του ρίζες είναι από το Ivory Coast της Αφρικής. Σπούδαζε πιάνο από τα πέντε του και ξεκίνησε ντραμς στα δεκατέσσερά του, μελετώντας στη συνέχεια κλασικά κρουστά στο Conservatoire National Sup?rieure de Musique de Paris.

Το παίξιμό του, είναι μια ανάμειξη αφρικανικού ρυθμού και κλασικών ντραμς η οποία για κλάσματα του δευτερολέπτου φωταγωγείται από την επήρεια της τζαζ.

«Όταν παίζω τζαζ με λένε «ροκ ντράμερ». Όταν κάνω ροκ μουσική, οι κριτικοί γράφουν για τον «τζαζ ντράμερ Manu Katch?»? «Είμαι απλά ο εαυτός μου, προσπαθώντας να είμαι όσο καινοτόμος όσο και η μουσική που παίζω, και, υποθέτω, πως αυτή είναι μια «τζαζ» αντιμετώπιση».

«Το «Playground» είναι μια μουσική που δημιούργησε έχοντας στο μυαλό του τους βασικούς μουσικούς του συνεργάτες. Εξερευνήσαμε συναφείς ιδέες με τις προηγούμενες συνεργασίες μας, αλλά, νομίζω πως κατάφερα να βρω λίγο περισσότερο χώρο για εμένα και τα ντραμς», λέει ο Manu Katch?, μιλώντας για τη νέα του δουλειά.

Ο τρόπος που ο Manu Katch? παίζει, τον τοποθετεί σε ένα άλλο επίπεδο από τους σύγχρονους τζαζ ντράμερς. Ο εύστροφος ρυθμός του, χτίζει ένα ρυθμικό σχήμα, δημιουργώντας το ρυθμικό περιβάλλον που κινητοποιεί τους πνευστούς και «δένει» αυτονόητα το πιάνο με το μπάσο.

«Πάντα προσπαθώ να φτιάχνω ρυθμικά σχήματα τόσο ανοιχτά ώστε να «δημιουργούν υποδοχές» και να χρωματίζουν τα πράγματα. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου σχετικά με την δημιουργία της μουσικής είτε παίζω τζαζ είτε ροκ είτε οτιδήποτε άλλο, ή δουλεύω με τους Sting ή Peter Gabriel ή όποιον άλλο. Χτίζω μια υποδομή για να εμπνεύσω τους σολίστες και, ελπίζω, τον εαυτό μου».

ΠΑΡΑΓΩΓΗ : 23ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΜΗΤΤΟΥ

Τιμή εισιτηρίου: 25 ?

Προπώληση εισιτηρίων:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ
Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου: Καθημερινά: 09:00-15:00
Τηλ.: 213 – 2037819

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ: www.i-ticket.gr, www.ticketnet.gr

ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ:

ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, Αθήνα
PUBLIC,
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος, Αθήνα
FNAC
The Mall Athens ,
Ανδρέα Παπανδρέου 35, (Θέση Ψαλίδι), 151 22, Μαρούσι
Γλυφάδα,
Σ. Καράγιωργα 4 & Λαζαράκη, Γλυφάδα

Πηγή: http://www.nooz.gr/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια