Ανακοίνωση της Στάση Βύρωνα για το Κέντρο Υγείας

Όλοι οι πολίτες του Βύρωνα με ανησυχία και αγανάκτηση παρακολουθούμε την υποβάθμιση του Πρότυπου Κέντρου Υγείας Βύρωνα, η οποία οφείλεται στην μείωση των γιατρών – ειδικευμένων και ειδικευόμενων – από 27 σε 5, με αποτέλεσμα να συνταγογραφούνται μόνο εκατό (100) συνταγές ημερησίως.

Αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργείται και με την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ταυτόχρονα, απομακρύνθηκαν και οι ελεγκτές γιατροί συνταγών και εντολών εξετάσεων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να συσσωρεύονται στα κεντρικά γραφεία του ταμείου τους.

Το Πρότυπο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, που για κάποια χρόνια έπαιζε σοβαρό ρόλο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και που ιδρύθηκε με πολλές τυμπανοκρουσίες, σήμερα οδηγείται ή σε ιδιωτικοποίηση ή σε κλείσιμο. Με βάση δε τη Διοικητική Μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» , αναμένεται να δοθεί η ευθύνη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους Δήμους, χωρίς όμως να εξασφαλιστεί το απαραίτητο οικονομικό κονδύλι . Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τα Κέντρα Υγείας είτε να κλείσουν, είτε να επιβληθούν τοπικοί φόροι για να λειτουργήσουν.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και ζητάμε :

  • Την αναβάθμιση του Πρότυπου Κέντρου Υγείας Βύρωνα
  • Την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης
  • Την άμεση στελέχωσή του με το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό
  • Τη δημιουργία ακτινολογικού και αιματολογικού εργαστηρίου
  • Την επιστροφή των ελεγκτών ιατρών του Δημοσίου Ιούνιος 2010

Η Στάση Βύρωνα διακινεί και σχετικό κείμενο με σκοπό τη συλλογή υπογραφών.  Σε αυτό αναφέρεται:

ΠΡΟΣ: Την Υπουργό Υγείας Κα Ξενογιαννακοπούλου, Τον Δήμαρχο Βύρωνα Κο Χαρδαλιά, Τον Διοικητή του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και κάθε άλλον αρμόδιο

Εμείς οι πολίτες του Βύρωνα που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, διαμαρτυρόμαστε για την υποβάθμιση του Πρότυπου Κέντρου Υγείας Βύρωνα , που οδηγείται σε κλείσιμο.

Ζητάμε :

  • Τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας με τον ικανό αριθμό ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών.
  • Τη λειτουργία ακτινολογικού και αιματολογικού εργαστηρίου
  • Την επιστροφή των ελεγκτών ιατρών για φάρμακα και εντολές εξετάσεων του Δημοσίου.

υπογράψτε κι εσείς on line εδώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια