Αποτροπή έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας στον Καρέα

Μαζική ήταν η αντίδραση κατοίκων, φορέων και συλλογικοτήτων του Βύρωνα απέναντι στην προσπάθεια έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας από την οικία της στην οδό Ελλήνων Πατριωτών στον Καρέα. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουλίου, ενώ ακολούθησε κινητοποίηση και πορεία στα γραφεία της εμπλεκόμενης εταιρείας την επόμενη ημέρα.

Παρέμβαση φορέων και αποτροπή της έξωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι της εταιρείας ECDM συνοδευόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις, προχώρησαν σε αλλαγή κλειδαριάς στο ακίνητο, παρουσία δικαστικών επιμελητών. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε άμεση κινητοποίηση από σωματεία και κατοίκους της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας έξωσης, ιδίως εν μέσω συνθηκών καύσωνα.

Οι παρευρισκόμενοι υποστήριξαν ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε εκτός του επιτρεπόμενου χρονικού πλαισίου, καθώς – όπως υποστήριξαν – οι απομακρύνσεις από κατοικίες δεν επιτρέπονται μετά τις 7 το απόγευμα. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των δικαστικών επιμελητών, τελικά αποχώρησαν από το σημείο, χωρίς να ολοκληρωθεί η έξωση.

Παρών ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, ο οποίος είχε προηγουμένως απευθύνει δημόσιο κάλεσμα συμπαράστασης.

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας λόγω των ιδιαίτερων κοινωνικών συνθηκών.

Ανάλογη στήριξη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καισαριανής, Παναγιώτης Καρέλης, ο οποίος ζήτησε να διασφαλιστεί η παραμονή της οικογένειας στην κατοικία της.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το ακίνητο είχε πλειστηριαστεί, με την προηγούμενη ιδιοκτήτρια – μητέρα τριών παιδιών – να δηλώνει ότι είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με τον νέο ιδιοκτήτη για την εξόφληση ποσού ώστε να παραμείνει στο σπίτι. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια και υποστηρικτές της, η συμφωνία δεν τηρήθηκε και ζητήθηκε μεγαλύτερο χρηματικό ποσό. Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε η διαδικασία απομάκρυνσης από την κατοικία.

Καταγγέλθηκε, επίσης, ότι κόπηκε η παροχή νερού στην κατοικία την ημέρα της επιχείρησης, ενώ υπήρξαν αναφορές πως ζητήθηκε η καταγραφή των στοιχείων ατόμων που παραβρέθηκαν για να αποτρέψουν την έξωση, προκαλώντας περαιτέρω αντιδράσεις.

Συνεχίζεται η κινητοποίηση

Οι φορείς και κάτοικοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους για την υπεράσπιση της κατοικίας της συγκεκριμένης οικογένειας, αλλά και για την ευρύτερη προστασία πολιτών από εξώσεις, ειδικά σε περιπτώσεις ευάλωτων ομάδων.

Το περιστατικό επανέφερε στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα των εξώσεων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σε μια περίοδο που κοινωνικές και οικονομικές πιέσεις παραμένουν έντονες για πολλές οικογένειες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια