Στον εισαγγελέα η υπόθεση του 27χρονου που καταγγέλλεται για θανατώσεις γατιών σε Βύρωνα, Καισαριανή

Πηγή: real.gr

Του Άρη Σκαλαίου

Η όλη υπόθεση έφθασε στην Εισαγγελία μετά από την σύντμηση των φακέλων που προχώρησαν τα Α.Τ. Βύρωνα και Καισαριανής στα οποία κατατέθηκαν μηνύσεις και καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον δράστη να δίνει εντολές στον σκύλο του να κατασπαράξει μικρά γατάκια, ενώ σχετική μήνυση έχει καταθέσει και ο Δήμος Βύρωνα.

Να σημειωθεί πως μετά τις αντιδράσεις, τις μηνύσεις και την απειλή του αυτοφώρου, ο 27χρονος ο οποίος συμμετείχε σε τηλεοπτικό reality το 2022, σύμφωνα με πληροφορίες των φιλοζωικών σωματείων διέφυγε και βρήκε καταφύγιο στο πατρικό του στον Άγιο Νικόλαο στο Καρπενήσι όπου υπάρχει οικογενειακή επιχείρηση εστίασης.

Η κινητοποίηση των αυτοπτών μαρτύρων, οι διαδικτυακές αναρτήσεις φιλόζωων με βίντεο και φωτογραφίες και το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί του μπράτσο, είχαν σαν αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του φερόμενου δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του πιτ-μπουλ αρχικά είχε αρνηθεί ότι είναι το πρόσωπο που βάζει τον σκύλο του να κατασπαράξει μικρά γατάκια, καλώντας να βρουν τον πραγματικό δράστη, υποστηρίζοντας πως «είναι άδικο, λένε ότι βάζω τον σκύλο μου και σκοτώνει τις γάτες και χαίρομαι με αυτό, ότι τις κρεμάω στα δέντρα. Δεν είναι αλήθεια, είναι πολύ άδικο να την πληρώσω εγώ, να βρούμε αυτόν που το κάνει».

Όμως στη συνέχεια και υπό το βάρος των αποκαλύψεων και των καταγγελιών, ο ίδιος παραδέχθηκε την δράση του. Καθοριστική υπήρξε η μαρτυρία μίας κατοίκου Καισαριανής στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Το real.gr ήρθε σε επαφή με την καταγγέλλουσα, η οποία είδε τον 27χρονο από το μπαλκόνι της να δίνει εντολή στο πιτ-μπουλ να κατασπαράξει ένα γατάκι την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 4:30 το απόγευμα. «Τον είδαμε αυτός ήταν, έβαλε τον σκύλο να επιτεθεί στο γατάκι, βάλαμε τις φωνές, ουρλιάζαμε και οι δύο , εγώ και η ανιψιά μου. Ατάραχος αυτός γύρισε και μας είπε ‘έλα μωρέ τι κάνεις έτσι, το παίρνω για την σούβλα. Χαλάρωσε’.  Ήμασταν έξω φρενών, δεν θα μείνει έτσι αυτό, πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά», είπε η καταγγέλλουσα.

Ο ιδιοκτήτης του πιτ-μπουλ δικαιολογήθηκε λέγοντας σε  πως «όταν έφθασα εκεί άκουσα την κυρία από το μπαλκόνι να μου φωνάζει ότι εσύ είσαι που πνίγει τις γάτες με το σκυλί σου κι αφαιρέθηκα, και γύρισε το σκυλί μου κι άρπαξε την γάτα και πέθανε. Δεν μου άρεσε κι εμένα αυτό που έγινε. Να δεχθώ τις συνέπειες για αυτό που έχει γίνει. Ήταν μία άτυχη στιγμή. Την γάτα που σκότωσε ο σκύλος μου την πήρα και την πήγα στο κάδο»

«Υπάρχει και άλλο περιστατικό, πιο ανατριχιαστικό την Κυριακή στις 23 Απριλίου στο πάρκο Αναλήψεως του Βύρωνα, όταν ο 27χρονος μπήκε στο πάρκο, ενώ ήταν σε εξέλιξη παιδικό πάρτι και μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών ο σκύλος επιτέθηκε σε γατούλα, την οποία στη συνέχεια πέταξε νεκρή στον κάδο σκουπιδιών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο , τα μικρά παιδιά έκλαιγαν, ούρλιαζαν, οι γονείς ήταν σε απόγνωση και έντρομοι…» ανέφερε ο διαχειριστής της σελίδας «Γιώργος Φιλοζωικό προφίλ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Ελπίδα Βάπτισμα

Κατάθεση με φωτογραφίες έκανα και εγώ στο Α.Τ.Βυρωνα. ο εν λόγω σκότωσε 4 γατάκια μου

Ημαρ Τον

Η δουλιτσα του! Στο Γαυρος, Καρπενήσι 361 00 Ελλάδα+30 2237 041400 Η Λαδοκολλα