Διαμαρτυρία για το Κέντρο Υγείας Βύρωνα

Το σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση για τις αρνητικές εξελίξεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, εξ αιτίας των πολιτικών που ασκούνται από την κυβέρνηση και έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του.

Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, εξυπηρετώντας χιλιάδες Βυρωνιώτες αλλά και συμπολίτες από όμορους δήμους και έχει κερδίσει την εκτίμηση της κοινωνίας αφού προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δυστυχώς όμως είναι από τα πρώτα θύματα της πολιτικής των περικοπών για τις δαπάνες υγείας. Μιας ανάλγητης αντικοινωνικής πολιτικής που προκαλεί την οργή των πολιτών. Αντί να στηριχθεί με, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναβαθμίζοντας συνεχώς τη λειτουργία του, το οδηγούν στην υποβάθμιση και στην απαξίωση.

Η αντίδραση του υπεύθυνου του κέντρου υγείας κ. Μαργιόλη να υποβάλει την παραίτηση του είναι μια πράξη αξιοπρέπειας ενός ανθρώπου που πρωταγωνίστησε μαζί με όλους όσους εργάζονται στο κέντρο υγείας και το κατέστησαν πραγματικό στολίδι κοινωνικής προσφοράς στην πόλη μας.

Η πολιτική των περικοπών έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον και ελεγκτής γιατρός για τις θεωρήσεις των βιβλιάριων υγείας του Δημοσίου – οι γιατροί που θεωρούσαν τα βιβλιάρια απολύθηκαν – εκατοντάδες συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεώνονται να κατεβαίνουν στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΔ για τη θεώρηση των βιβλιαρίων.

Απαιτούμε από την υπουργό Υγείας να αλλάξει πολιτική και να στηρίξει τη δημόσια δωρεάν υγεία και τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βύρωνα. Να τοποθετηθούν ελεγκτές γιατροί για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας του δημοσίου.

Το Δ. Σ.

Μάιος 2010

Σχετικά με το θέμα μίλησε στο Κόκκινο ο Γιώργος Χαλβατζής από το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια