Χτύπημα σε δύο συμμορίες σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι, Ζωγράφου, Σεπόλια, Καλλιθέα

Πηγή: thetoc.gr

Εκτεταμένες επιχειρησιακές δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των “εγκλημάτων δρόμου” στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν σε Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα, Ζωγράφου, Σεπόλια και Καλλιθέα, εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες, 14 μέλη των οποίων συνελήφθησαν, που – κατά περίπτωση – δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών και στη διάπραξη κλοπών, ληστειών και αρπαγών.

Συνολικά, συνελήφθησαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας φυγόποινος με καταδικαστικές αποφάσεις άνω των 20 ετών, ενώ εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες ιδιαίτερης σκληρότητας, μια αρπαγή, 17 κλοπές καθώς και 2 περιπτώσεις απάτης το οικονομικό όφελος των οποίων ξεπερνάει τις 120.000 ευρώ. Πιο αναλυτικά, για την πρώτη συμμορία, εξακριβώθηκαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίας τα μέλη της δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Ζωγράφου, Καισαριανή, Παγκράτι καθώς και σε γειτονικές περιοχές.

Από τις έρευνες σε σπίτια – καβάτζες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 5 σιδερογροθιές και πτυσσόμενο γκλοπ, 9 κινητά τηλέφωνα, 49,53 γραμμάρια κάνναβης, μεταλλικό κλείστρο πυροβόλου όπλου, 47 φυσίγγια, εκ των οποίων τα 6 αβολίδωτα, πλαστική λαβή – σώμα πιστολιού και μηχανισμός πυροδότησης όπλου, αλεξίσφαιρο γιλέκο, σιδερολοστός, ξύλινο ρόπαλο και κόφτης, 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια, φιαλίδια και κουτάκια περιέχοντα υγρά και φαρμακευτικά δισκία, 2 κουκούλες full face, 1.395 ευρώ, ζεύγος χειροπέδες, 4 λειτουργικές ζυγαριές ακριβείας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Για τη δεύτερη συμμορία, διαπιστώθηκε ότι, τα μέλη της, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κλοπών από επαγγελματικούς χώρους – γραφεία καθώς και κλοπών αντικειμένων από το εσωτερικό οχημάτων στις περιοχές της Ακρόπολης και της Καλλιθέας.

Μετά τη διάπραξη των κλοπών, αφού έλεγαν ψέματα σχετικά με την προέλευση των κλοπιμαίων, τα πωλούσαν άμεσα, συνεργαζόμενοι με κλεπταποδόχους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια