Ανοχύρωτος από τις φωτιές ο Υμηττός

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Mε σοβαρές ελλείψεις σε επίπεδο προσωπικού, δασοπροστασίας και καθαρισμού ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδο για τον Υμηττό που κινδυνεύει να αποδυναμώσει κάθε προσπάθεια προστασίας που καταβάλλει το υπουργείο περιβάλλοντος και ο Οργανισμός της Αθήνας εκπονώντας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του βουνού.

Βρισκόμαστε στις αρχές του καλοκαιριού και ενώ οι μελέτες για τα έργα έχουν κατατεθεί στο υπουργείο από τον περασμένο Ιανουάριο, ούτε τα κονδύλια έχουν εγκριθεί αλλά ούτε και τα έργα. «Ο Υμηττός είναι εντελώς ανοχύρωτος σήμερα. Τα έργα καθαρισμού εμφανίζουν μεγάλες καθυστερήσεις, τα οχήματα δεν έχουν συντηρηθεί και τα πυροφυλάκια δεν έχουν στελεχωθεί με το έκτακτο προσωπικό» τονίζει ο δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας για τον Υμηττό κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος πρόσφατα ενημέρωσε με επιστολή του και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Δασών έχει περάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά κάποιοι στην κυβέρνηση φαίνεται να το έχουν ξεχάσει.

Ακόμη και αν τα έργα εγκριθούν άμεσα, τότε θα χρειαστούν τουλάχιστον 40 μέρες για να ολοκληρωθούν, πράγμα που σημαίνει ότι οι εργασίες καθαρισμού θα γίνουν μέσα στο κατακαλόκαιρο!

Στο μεταξύ οι πιέσεις όσων επιβουλεύονται τον Υμηττό συνεχίζονται. Την Τετάρτη λόγω της γενικής απεργίας, αναβλήθηκε η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της υπόθεσης για την ανέγερση 18 διώροφων κατοικιών στο στρατόπεδο Σακέτα από αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει από πέρσι ο Δήμος Βύρωνα, κάτοικοι του Βύρωνα και ο ΣΠΑΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα είναι αρνητική, καθώς σύμφωνα με την εισήγηση κρίνεται παράνομη η ανέγερση των κατοικιών.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου είναι ότι το στρατόπεδο βρίσκεται στην Β΄ζώνη προστασίας του Υμηττού και όφειλε να έχει οικοδομική άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια