Στο ΣτΕ για την ανέγερση κατοικιών στο στρατόπεδο Σακέτα

Πηγή: Καθημερινή

Στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η σύμβουλος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου θα εισηγηθεί να κριθεί παράνομη η ανέγερση δύο συγκροτημάτων 18 διώροφων κατοικιών μέσα στο στρατόπεδο Σακέτα, στην περιοχή Καρέα του Υμηττού.

Οι εν λόγω κατοικίες, οι οποίες θα κατασκευαστούν σε έκταση 1.600 τ.μ., προορίζονται για τη στέγαση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα των άγαμων και έγγαμων αξιωματικών με ολιγομελείς οικογένειες. Την ανέγερση των συγκροτημάτων αυτών την έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΛΕΓΡΟ Α.Ε.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η σύμβουλος Επικρατείας θα αναφέρει ότι το στρατόπεδο ΣΑΚΕΤΑ βρίσκεται εντός της Β’ ζώνης προστασίας του Υμηττού, στην οποία απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών. Έτσι, είναι παράνομη η ανέγερση των 18 κατοικιών και την παρανομία αυτή δεν μπορεί να «άρει ο ισχυρισμός του Δημοσίου» ότι στις κατοικίες αυτές «πέραν της στεγάσεως των αξιωματικών, εξυπηρετούνται εκ παραλλήλου και επιχειρησιακές ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας» και αυτό γιατί δεν αναιρείται η χρήση των κτιρίων αυτών ως κατοικιών.

Για στρατιωτικά έργα και ειδικά για έργα εντός των στρατοπέδων τηρούνται οι χωροταξικοί και πολεοδομικοί σχεδιασμοί της περιοχής που πρόκειται να κατασκευαστούν, θα αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου και θα προσθέσει ότι για την κατασκευή στρατιωτικών έργων απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, όχι όμως από τις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες, αλλά από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για λόγους ασφαλείας. Ακόμη και για την ανέγερση κτιρίων εντός των στρατιωτικών μονάδων, σύμφωνα με τη σύμβουλο Επικρατείας πρέπει να τηρούνται οι επιταγές του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει ο Δήμος Βύρωνα και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, κάτοικοι του Υμηττού και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια