Προσαγωγή ατόμων κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στον Βύρωνα

Την προσαγωγή αντιφασιστών από την ΕΛ.ΑΣ. επειδή καλούσαν σε συλλαλητήριο ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αστυνομικοί του Α.Τ. Βύρωνα σε συνεννόηση με τη ΓΑΔΑ προχώρησαν σε προσαγωγή δύο μελών της ΚΕΕΡΦΑ και του Σοσιαλιστικού Εργατικού, της Κατερίνας Σεβαστάκη και του μαθητή Χ.Ν., διότι ενοχλήθηκαν από την αφισοκόλληση για το Πανεργατικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 15 Ιούνη, μέρα έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό.

«Μάλιστα ζήτησαν από τους προσαχθέντες να παραδεχθούν ότι είναι παράνομη η πράξη τους(!)», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ και διατυπώνει κάποια ερωτήματα: «Αλήθεια πότε ο Θεοδωρικάκος και η ΕΛΑΣ κήρυξαν παράνομη την αντιφασιστική δράση των συνδικάτων και της ΚΕΕΡΦΑ; Θα προσφύγουν και στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες και οι στάσεις εργασίας της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ και του ΕΚΠ την Τετάρτη 15 Ιούνη; Αλήθεια, τι έκανε η κυβέρνηση μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση στις 7 Οκτώβρη του 2020;».

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, η κυβέρνηση δεν έκλεισε ποτέ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, «όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη όπου εξακολουθούν να τα έχουν ως ορμητήριο για επιθέσεις. Φρόντισε να διασφαλίσει τις θέσεις των εκλεγμένων νεοναζί στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και να τους εξασφαλίσει ότι θα κατέβουν και στις επόμενες εκλογές».

Η Ένωση, τέλος, καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, όλο το αντιφασιστικό κίνημα «να δώσουμε δυναμικό παρών την Τετάρτη 15 Ιούνη στο Πανεργατικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων στις 8πμ και πορεία στο Εφετείο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια