Κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Βύρωνα τη Δευτέρα και την Τρίτη

© Γενικό Λύκειο Καρέα

Κλειστά θα παραμένουν τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, για προληπτικούς λόγους νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Αττική, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης της κακοκαιρίας “Ελπίς”, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με τους δημάρχους, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής.

Με απόφαση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κατωπόδη δεν θα λειτουργήσουν τις ίδιες ημέρες (Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου) ούτε οι Παιδικοί Σταθμοί του Βύρωνα.

Η σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρει:

“Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αποφασίστηκε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022 Γ. Πατούλης: «Στόχος μας η διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του. Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφασή να μην λειτουργήσουν από αύριο δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από αύριο πρωί και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα”.

Για τη λειτουργία των σχολείων από την Τετάρτη 26/1 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια