Παγκόσμιοι τίτλοι στο Μuay Τhai από τον σύλλογο Παναθήναια του Βύρωνα

Πηγή: Gazzeta.gr

Το ελληνικό muay thai απέδειξε για άλλη μία φορά το πόσο δυνατό είναι! Οι αθλήτριες του συλλόγου των Παναθηναίων του Βύρωνα, Φανή και Ντίνα Πελούμπη κατάφεραν να στεφθούν Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στην Ταϊλάνδη, ένα μοναδικό επίτευγμα!

Μία Φανή για… φίλημα!

Η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη για το muay thai της! Μία πολεμική τέχνη που στέκεται στο ύψος της παρότι η ελληνική πολιτεία αρνείται πεισματικά ν’ αναγνωρίσει την Ομοσπονδία της. Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με δύο χρυσές Ζώνες (Παγκόσμιοι Τίτλοι 2010) και με ένα χρυσό Κύπελλο! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Φανή Πελούμπη είναι αυτήν την στιγμή το νούμερο 1 γυναικείο όνομα του muay thai κατάφερε να πάρει τον παγκόσμιο τίτλο!

Έπαιξε με την επί σειρά ετών Παγκόσμια πρωταθλήτρια Katsiaryna Vandarieva από την Λευκορωσία στην κατηγορία Bantam Weight 54 kg Pro Amateur και κατάφερε να την νικήσει. Ήταν ένας αγώνας-θρίλερ με το μεγαλύτερο ρεκόρ σημείων (29 για την Ελλάδα 28 για την Λευκορωσία). Κανείς δεν έχει φτάσει ποτέ σε αυτά τα σημεία. Αυτός ο αγώνας έμεινε στην ιστορία.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήταν η πρώτη φορά που η Λευκορωσία έχασε μες στην Ταϊλάνδη. Η Φανή Πελούμπη που είναι ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο στην Ταϊλάνδη αποθεώθηκε από τον κόσμο!

Τίτλος και στo Wai Kru

Στην τελετή λήξης του Παγκόσμιου πρωταθλήματος υπήρξε άλλη μία θετική εξέλιξη για την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είχε 2 χρυσά Κύπελλα για να τα δώσει στον καλύτερο αθλητή με την καλύτερη τεχνική και φυσικά στο πιο όμορφο Wai Kru.

Η Ταϊλάνδη πήρε το Κύπελλο του καλύτερου αθλητή στον κόσμο με τον Mr.Itthisak Pooomkockrag και η Ελλάδα πήρε το Κύπελλο και τον Παγκόσμιο Τίτλο του Wai Kru με Φανή Πελούμπη. Το Κύπελλο παρέλαβε η ελληνική Ομοσπονδία από τον Mr. Sombat Kuruphan. Πιο συγκεκριμένα το πήρε ο πρόεδρός της, Μάστερ Βαγγέλης Ξανθάκης.

Παγκόσμια και η Ντίνα Πελούμπη

Η δεύτερη Παγκόσμια πρωταθλήτρια της Ελλάδας είναι η αδερφή της Φανής, Ντίνα Πελούμπη. Ένα όνομα που είναι λιγότερο γνωστό από την Φανή, που όμως κατάφερε να κερδίσει το φαβορί της Βραζιλίας Kimberly T.Novaes στην κατηγορία Father weight 57 kg, σε ένα αγώνα αρκετά δυνατό αλλά αρκετά δύσκολο για την Βραζιλιάνα Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στο Gymnasium,Nimibuth,National Stadium υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού και τουρισμού, του τμήματος Φυσικής Αγωγής της Ταϊλάνδης και τις Ολυμπιακής Επιτροπής της Ταϊλάνδης. Γενικά πάντως η Ελλάδα εκτός από τους παγκόσμιους τίτλους είχε θετική παρουσία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια