Ομόφωνη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα για το δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων

Tην στήριξή της στο αίτημα των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού για το δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων, εξέφρασε με απόφασή της η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην συνεδρίαση της 28/4/2021 αποφάσισε ομόφωνα:

«Πριν λίγες ημέρες δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία κατοχυρώνει τον χώρο του Θεάτρου Βράχων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων (Λόφος Κοπανά) σε ιδιώτες. Το 2003 και 2005 κατατέθηκαν οι πρώτες αγωγές από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, με τίτλους κτήσης από την Οθωμανική περίοδο. Το 2016 υπήρξε απόφαση πρώτου βαθμού, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Το 2017 ασκήθηκε έφεση και το 2020 το Εφετείο αποφάσισε την αναγνώριση ιδιοκτησιών σε έκταση 108 στρεμμάτων, ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση. Με την συγκεκριμένη απόφαση ζημιώνεται το Ελληνικό δημόσιο, οι Δήμοι, οι πολίτες και οι χρήστες των χώρων, μετά από δεκαετίες λειτουργίας σε όφελος όλων. Ένας χώρος με δύο υπέροχα θέατρα το «Μελίνα Μερκούρη» και το «Άννα Συνοδινού», με ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ, ένας χώρος που διεκδικήθηκε μαχητικά  από τον λαό των Δήμων την δεκαετία του ’80 για να γίνουν γήπεδα.  Αυτά έως σήμερα  φιλοξενούν ομάδες παιδιών, εφήβων, ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, προπονήσεις της Γυμναστικής Ακαδημίας, τα Παμβυρώνεια, αγώνες όλων των σχολείων, θεσμούς δεκαετιών. Οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού μαζί με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καταθέτουν αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου στον Άρειο Πάγο.  

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ως το μεγαλύτερο Αυτοδιοικητικό όργανο της χώρας, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για αυτή την εξέλιξη. Ζητάει από την Κυβέρνηση να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκτάσεις να παραμείνουν στο Δημόσιο. Τίθεται στο πλευρό των Δήμων και του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου ο χώρος να συνεχίσει να είναι ένας  υπερτοπικός πνεύμονας πρασίνου, αθλητικό και πολιτιστικό πάρκο, υπόδειγμα ελεύθερου χώρου αναγκαίου για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.» 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια