Σοκ στη γειτονιά του Καρέα

Πηγή: Έθνος

«Τη γυναίκα την έχουμε δει τέσσερις φορές. Είχε έρθει στο περίπτερο. Δεν είναι πολύς καιρός, πριν από ένα ή ενάμιση μήνα περίπου. Δεν την είχαμε ξαναδεί στην γειτονιά»… Ο Γιάννης Ζανιδάκης διατηρεί περίπτερο στον Καρέα, λίγα μέτρα από την πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας ανακαλύφθηκε η γιάφκα των εκρηκτικών του «Επαναστατικού Αγώνα». Οπως λέει στο «Εθνος», σχετικά πρόσφατα αυτός και η γυναίκα του είδαν την Παναγιώτα Ρούπα, που κατηγορείται ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, να σταματάει μπροστά στο περίπτερό τους.

«Ηταν μόνη, με ένα μπλε αυτοκίνητο. Τις τρεις φορές αγόρασε τσιγάρα, από 2-3 πακέτα διαφορετικής μάρκας, ενώ την τέταρτη φορά ζήτησε να μάθει αν έχω τηλεφωνική συσκευή για να τηλεφωνήσει, αλλά εγώ δεν έχω τηλέφωνο», περιγράφει ο κ. Ζανιδάκης. Οπως λέει ο ίδιος, η Π. Ρούπα φορούσε το ίδιο μαντίλι με αυτό που φοράει και στις φωτογραφίες που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα. «Εμφανίστηκε ξαφνικά, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, δεν την είχαμε ξαναδεί εδώ. Δεν έπιανε όμως και την κουβέντα. Στο… φτερό αγόραζε τσιγάρα κι έφευγε»

«Είχαμε δει τη γυναίκα. Δύο φορές εγώ και δύο η σύζυγός μου. Ερχόταν για τσιγάρα και μία φορά ζήτησε και τηλέφωνο», λέει για την Παν. Ρούπα ο περιπτεράς Γιάννης Ζανιδάκης

Εναν δρόμο παραπάνω, στο αδιέξοδο της Β. Αντωνιάδου, οι κατηγορούμενοι ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» φαίνεται πως είχαν επιλέξει την τέλεια κρυψώνα για να αποθηκεύσουν τα εκρηκτικά τους. Στο τέρμα ενός αδιεξόδου, σε έναν απόμερο δρόμο που δεν έχει καθόλου κίνηση από διερχόμενα αυτοκίνητα, αφού δεν είναι πέρασμα κι εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς αν τον παρακολουθούν… Σε μια γειτονιά με πολλά παιδιά και σχετικά εύκολη διέξοδο με τα πόδια προς το νεκροταφείο και το βουνό. Ενοικοι της πολυκατοικίας επί της Β. Αντωνιάδου 54 -στα διαμερίσματα κατοικούν κυρίως νέα ζευγάρια με μικρά παιδιά- έμειναν εμβρόντητοι όταν έμαθαν πως αυτοί και τα παιδιά τους κοιμόντουσαν πάνω από μια γιάφκα με ισχυρά εκρηκτικά.

«Δεν είδαμε ποτέ τίποτα που θα μπορούσε να μας κινήσει την υποψία. Μόνο ένα κλειστό γκαράζ», είπε στο «Εθνος» ο κ. Σάκης Καπριελιάν, που μένει πάνω από το γκαράζ, όπου τα μέλη του ΕΑ έκρυβαν 180 κιλά ANFO. Αυτό επαναλαμβάνουν πολλοί γείτονες.

«Το γκαράζ ήταν μονίμως κλειστό. Σαν να μην άνοιγε ποτέ. Ξέραμε όμως ότι είχε νοικιαστεί, οπότε δεν δίναμε σημασία», σημειώνει το ζευγάρι που μένει δίπλα στην επίμαχη πολυκατοικία. Πολλοί γείτονες έχουν εκπλαγεί, καθώς στον δρόμο μπροστά από το γκαράζ πήγαιναν συχνά τα παιδιά της γειτονιάς να παίξουν, ενώ εκεί σύχναζαν και ζευγάρια, αφού το σημείο προσφέρει άπλετη θέα στο βουνό…

Μαρτυρίες κατοίκων

«Ακούγαμε μοτοσικλέτες και ήχους σαν πιστολιές»

Η κ. Πόπη, πάντως, που μένει επί της οδού Αντωνιάδου 43, λέει πως τους τελευταίους 3-4 μήνες αυτή και ο σύζυγός της άκουγαν συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας -συνήθως μετά τα μεσάνυχτα- μηχανές να κατευθύνονται προς το τέρμα του αδιεξόδου όπου βρίσκεται το γκαράζ. «Τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, παραλίγο να συγκρουστούμε με ένα αυτοκίνητο που κινούνταν με σβησμένα φώτα προς το τέρμα του αδιεξόδου», λέει η ίδια. Και η κ. Φιλιώ Παγώνη, γειτόνισσα, λέει πως τον τελευταίο καιρό -όπως επίσης και τη νύχτα της Παρασκευής- άκουγε μηχανές να τρέχουν γρήγορα μέσα στη νύχτα, όπως επίσης και άλλους ήχους που έμοιαζαν με «πιστολιές». Κάποιοι, μάλιστα, έλεγαν πως άκουσαν ότι ο ιδιοκτήτης του γκαράζ -που πάντως δεν μένει στην ίδια πολυκατοικία στον Καρέα- είχε αφήσει σημείωμα μέσα στον χώρο προς τους ενοικιαστές να του πληρώσουν τα ενοίκια των τελευταίων δύο μηνών…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια