Έκανε το triple crown ο Αθηναϊκός

Πηγή: BasketBlog

Μετά το πρωτάθλημα, μετά το Euro Cup ο Αθηναϊκός από σήμερα κρατάει στα χέρια του και το Κύπελλο Ελλάδας. Συνέτριψε στον τελικό του Φάιναλ Φορ που έγινε στη Βέροια τη ΦΕΑ με 87-39 (38-13). Είναι το πρώτο Κύπελλο που κατακτά η ομάδα του Βύρωνα, ενώ ταυτόχρονα είναι και η πρώτη φορά που μία γυναικεία ομάδα κάνειtriple crown και πλέον ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος και οι αθλήτριές του μπορούν να λένε και να καμαρώνουν ότι μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό(στους άνδρες) μόνο αυτοί κατόρθωσαν να πάρουν και τα τρία τρόπαια σε μία χρονιά.

Ο τελικός από την αρχή έως το τέλος ανήκε αποκλειστικά και μόνο στις κυπελλούχες, αφού η ΦΕΑ μετά και την υπερπροσπάθεια για την πρόκριση χθες απέναντι στον Πανιώνιο, φάνηκε πως δεν είχε δυνάμεις να αντιμετωπίσει τις έτσι κι αλλιώς πολύ καλύτερες αθλήτριες του Αθηναϊκού. Η Κάντις Γουίγκινς η οποία δεν είχε αγωνιστεί στον ημιτελικό, σήμερα πήρε χρόνο συμμετοχής και σημείωσε 6 πόντους, πολύ καλή ήταν και σε αυτό το ματς η Ντέιβις (13) αλλά και η Πετρονίτε(14). Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι ο Δικαιουλάκος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριές του και η μόνη η οποία δεν σκόραρε ήταν η Καλέντζου.

Μετά την ολοκλήρωση και του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος γίνεται ο δεύτερος προπονητής ο οποίος μαζί με τον Μάνο Μανουσέλη έχουν κατακτήσει κύπελλο και στο ανδρικό και στο γυναικείο μπάσκετ. Και οι δύο ως χεντ κόουτς στο γυναικείο αλλά και ως ασσίσταντ κόουτς στο ανδρικό, κατά σύμπτωση και οι δύο στον Ολυμπιακό. Ο Δικαιουλάκος ως βοηθός του Σούμποντιτς και ο Μανουσέλης ως βοηθός του Γιαννάκη.

Δεκάλεπτα: 19-10, 38-13, 64-29, 87-39.
Διαιτητές: Τζαφλέρης – Παπαδόπουλος Θ. 
ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δικαιουλάκος): Καλέντζου, Λύμουρα 6, Χατζηνικολάου 7, Βολωνάκη 4, Σούλις 4, Πετρονίτε 14, Σαρέγκου 7, Γουίγκινς 6 (2), Κεχαγιά 13, Κοσμά 11 (3), Χαλικιά 2, Ντέιβις 13.
ΦΕΑ ΝΦ / ΝΧ (Κοσμίδης): Τζήμου, Χαλιβέρα 1, Δελή 2, Σερέτη, Βασιλείου 6, Μητροπούλου 11, Κυριακοπούλου 5 (1), Γκερλντς 12, Σταμπούρλου, Μπότη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια