Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε γκαράζ στον Καρέα

Πηγή: in.gr

Μεγάλες ποσότητες της εκρηκτικής ύλης ANFO (περίπου 180 κιλά) και τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες, εντόπισαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, σε έρευνα που έκαναν το μεσημέρι του Σαββάτου σε ισόγειο γκαράζ εξαώροφης πολυκατοικίας, στον Καρέα, επί της οδού Αντωνιάδου.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν τρεις φιάλες υγραερίου, των 20 λίτρων έκαστη, μισογεμάτες με ANFO (μίγμα πετρελαίου με νιτρικό αμμώνιο), δύο δοχεία των 75 λίτρων γεμάτα με την ίδια εκρηκτική ύλη, δύο άδεια δοχεία των 75 λίτρων και μία σακούλα με 15 κιλά ANFO, όπως ανακοίνωσε, λίγο μετά τις 20:00, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κοκκαλάκης.

Βρέθηκαν επίσης τρεις μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, με διπλές πινακίδες κυκλοφορίας, βιδωμένες η μία πάνω στην άλλη, καθώς και πέντε μπαγκαζιέρες γεμάτες πινακίδες κυκλοφορίας από δίκυκλα, άγνωστης, προς το παρόν προέλευσης.

Στο σημείο βρέθηκαν πυροτεχνουργοί. Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται πολύ σημαντικά και θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την πλευρά της αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε πρώτα τον ιδιοκτήτη του γκαράζ, το οποίο φέρεται να είχαν μισθώσει από το Νοέμβριο του 2007 για αποθήκη τα μέλη της οργάνωσης, μέσω του βιβλίου εσόδων-εξόδων που διατηρούσαν και βρέθηκε σε αυτοκίνητο κατηγορουμένου για συμμετοχή στον «Επανστατικό Αγώνα».

Όπως διαπιστώθηκε, η αποθήκη είχε μισθωθεί στo όνομα Δημοσθένης Μανδαλώζης από τον ιδιοκτήτη, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τίποτε, και εκτιμάται από την αστυνομία ότι χρησιμοποιείτο για να αποθηκεύουν εκρηκτικά αλλά και τις μοτοσικλέτες που έκλεβαν, ώσπου να τις χρησιμοποιήσουν σε επιχειρήσεις.

Η εκρηκτική ύλη ANFO είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις -με παγιδευμένα αυτοκίνητα- κατά του Χρηματιστηρίου, στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 και στα κεντρικά γραφεία της Citibank, στην Κηφισιά, στις 18 Φεβρουαρίου 2009. Στην περίπτωση της Citibank, το όχημα (ένθετη αριστερά) δεν είχε εκραγεί.

Από την Αστυνομία δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του χώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ τόνισε ότι «τα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, αφορούν στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν από τους κατηγορούμενους για την κατασκευή πλαστών δελτίων ταυτότητας και τη χρήση τους για την ενοικίαση κρησφύγετων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια