Τέλος στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Πηγή: IllegalSigns.gov.gr

Επιτέλους το θέμα με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, για τις οποίες έχει γίνει και στο παρελθόν αναφορά από το Βύρωνας.gr και την Στάση Βύρωνα, φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, με την έναρξη λειτουργίας του illegalsigns.gov.gr.

Η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει:

“Άρχισε σήμερα να λειτουργεί, κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο διαδικτυακός τόπος «Χωρίς Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες», ο οποίος εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, για την διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια.

Η λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.illegalsigns.gov.gr έχει στόχο την συμμετοχή των πολιτών και την αποφασιστική συμβολή τους στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την αισθητική των πόλεών μας.

Μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.illegalsigns.gov.gr ο πολίτης μπορεί να επισημάνει την ύπαρξη κάποιας παράνομης πινακίδας και συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα να αποστείλει τα στοιχεία της περιοχής που την έχει εντοπίσει, καθώς και φωτογραφία.

Έπειτα από την βεβαίωση της παρανομίας από τις αρμόδιες αρχές, ο Δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας, θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωσή τους.”

  • Για να δείτε ποιες διαφημιστικές πινακίδες είναι παράνομες πατήστε εδώ.
  • Οδηγίες για το πως θα καταχωρήσετε την καταγγελία σας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημείωση: Όλες οι διαφημιστικές πινακίδες σε ταράτσες και προσόψεις κτηρίων είναι παράνομες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια