Ο Βύρωνας δεν αποτελεί “hotspot” του κορωνοϊού – Ψυχραιμία και όχι πανικός

Μετά την χθεσινή δήλωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος ανέφερε πως στην Αττική έχουμε τα περισσότερα κρούσματα στον Κεντρικό Τομέα, υπάρχει μια έντονη παραφιλολογία από τοπικά μέσα, όπου εμφανίζουν τον Βύρωνα ανάμεσα στις περιοχές όπου υπάρχει υψηλή διασπορά του κορωνοϊού.

Αυτό φυσικά δεν αληθεύει, και αυτά τα άρθρα δεν βοηθούν σε τίποτα παρά μόνο να σπέρνουν τον πανικό. 

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για να καθησυχάσει τους δημότες, στην οποία εξηγεί οτι ο Κεντρικός Τομέας περιλαμβάνει και τον Βύρωνα, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει η παρανόηση από τους συντάκτες των άρθρων ότι συνεπώς και ο Βύρωνας έχει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες ώρες διακινούνται και στο διαδίκτυο άρθρα που εμφανίζουν τον Βύρωνα μέσα στις περιοχές όπου υπάρχει υψηλή διασπορά του κορωνοϊού και μάλιστα ορισμένα από αυτά παρουσιάζουν την κατάσταση ως “δραματική”.

Τα συγκεκριμένα άρθρα βασίζονται σε μία αποστροφή του λόγου του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά στην χθεσινή ενημέρωση, ο οποίος ανέφερε πως στην Αττική “έχουμε τα περισσότερα κρούσματα” στον Κεντρικό Τομέα. Ο Κεντρικός Τομέας περιλαμβάνει και τον Βύρωνα, αλλά και τον Δήμο Αθηναίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει η παρανόηση από τους συντάκτες των άρθρων ότι συνεπώς και ο Βύρωνας έχει πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Αυτό πολύ απλά δεν αληθεύει, και αυτά τα άρθρα δεν βοηθούν σε τίποτα παρά μόνο να σπέρνουν τον πανικό. Ο Βύρωνας δεν αποτελεί “hotspot” του κορωνοϊού.

Θέλω όμως να πω το εξής σημαντικό. Το γεγονός πως δεν έχει ξεφύγει ακόμα η κατάσταση και στον Βύρωνα, δεν σημαίνει πως πρέπει να εφησυχάζουμε.

Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που σε επιστολές μου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας ζήτησα η Πολιτεία να αναλάβει δράση ώστε να καλυφθεί το κόστος για να γίνονται διαγνωστικά τεστ σε μαθητές και καθηγητές, για να μην ξεφύγει η κατάσταση, ενώ κι εμείς βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τις αρχές.

Ακολουθούμε πιστά τα μέτρα προστασίας και αποφεύγουμε τους συνωστισμούς, μένουμε ασφαλείς.”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια