Αποκαλυπτική καταγγελία: Η διοίκηση της ΜΚΟ κάλεσε θετικούς στον κορονοϊό εργαζομένους για δουλειά

Πηγή: 902.gr

Τη διοίκηση του ξενώνα «Νόστος», όπου ανιχνεύθηκαν εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι θετικοί στον κορονοϊό, καταγγέλλουν εργαζόμενοι, αφού τους καλούσε να επιστρέψουν για δουλειά αν και ήταν φορείς του ιού!

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του ξενώνα ΕΚΠΟΣΠΟ «Νόστος», όπου φιλοξενούνται ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, αναφέρουν:

«Ο ξενώνας “Teen SpiritII” του ΕΚΠΟΣΠΟ “Νόστος” φιλοξενεί ασυνόδευτα ανήλικα. Πρόκειται για ανοιχτή δομή φιλοξενίας, στην οποία δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους από την έναρξη της πανδημίας, παρά τα αιτήματα των εργαζομένων λόγω της επικινδυνότητας του χώρου. Στον ξενώνα -θα έλεγε κανείς από τύχη- δεν εμφανίστηκε κάποιο κρούσμα Covid-19 το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας.

Από την Παρασκευή 28 Αυγούστου εμφανίστηκαν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid- 19 στη Δομή. Η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τον γιατρό εργασίας, χωρίς ωστόσο να δοθεί κάποια σαφής και επίσημη οδηγία στους εργαζόμενους, ζητώντας τους παράλληλα να επιστρέψουν κανονικά στην εργασίας τους. Κάποιοι από τους εργαζόμενους -κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ- ενημέρωσαν τη διοίκηση ότι θα παραμείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται για τη μη διασπορά του ιού, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε τεστ Covid-19 σε όλους τους ασυμπτωματικούς εργαζόμενους και τους ωφελούμενους του ξενώνα. Η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να παραμείνουμε σε περιορισμό μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα (περίπου έως και 72 ώρες μετά τα τεστ). Την ίδια μέρα, όμως, η εργοδοσία κάλεσε τους ασυμπτωματικούς εργαζόμενους που έκαναν το τεστ, να επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους πριν τα αποτελέσματα και μη γνωρίζοντας αν είναι θετικοί ή αρνητικοί! Στις αντιδράσεις των εργαζομένων και στην άρνησή τους να επιστρέψουν, αφού δεν γνώριζαν ακόμα τα αποτελέσματα των τεστ (και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ), η διοίκηση τους απαντούσε προκλητικά ότι δεν αντιλαμβάνονται την ανθρωπιστική φύση της δουλειάς(!) και ότι “φοβούνται”.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, οι εργαζόμενοι έμαθαν από τις τηλεοράσεις ότι υπάρχουν 28 κρούσματα στη Δομή (20 ανήλικα και 8 εργαζόμενοι). Η διοίκηση ενημέρωσε με e-mail πολύ αργότερα τους “θετικούς” εργαζόμενους και ακολούθησε άλλο e-mail που έλεγε ότι θα επιστρέψουν για δουλειά όλοι οι ασυμπτωματικοί εργαζόμενοι, θετικοί και αρνητικοί(!) στη Δομή, όπου και θα δουλεύουν με βάρδιες για 72 ώρες, επικαλούμενη μάλιστα τη σχετική Οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που έλεγε για εναλλαγή προσωπικού κάθε 48 ώρες.

Η Διοίκηση της ΜΚΟ “Νόστος” κάλεσε όσους βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα, να συνεχίσουν να εργάζονται με τα παιδιά, σε βάρδιες με τους υπόλοιπους θετικούς εργαζομένους. Και όσους είναι αρνητικοί, να εργάζονται με τους αρνητικούς. Ενώ, σε περίπτωση που δεν βγαίνουν οι βάρδιες θα ανακατευτούν αρνητικοί με θετικούς, κρατώντας αποστάσεις!!!

Ως εργαζόμενοι της Δομής καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση της ΜΚΟ “ΝΟΣΤΟΣ” και του κράτους που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασυνόδευτων ανηλίκων και των εργαζομένων. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται λάστιχο κατά το δοκούν της κυβέρνησης και της κάθε ΜΚΟ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια